Jennifer Lopez'den Sylvester Stallone'a ünlü olmadan önce evsiz kalan 10 ünlü

Chris Pratt: "Biz sadece bir yıl boyunca sahilde kamp yapan çocuklardık"

 Sylvester Stallone, eşini resmeden dövmenin üstüne Rocky'de kendisine eşlik eden köpeği Butkus'u çizdirmişti (AP)

Adlarını dünyaya duyurmadan önce pek çok yıldız maddi zorluklar yaşadı. Bazıları arabada yaşarken bazıları sokakta uyudu. İspanya'nın önde gelen gazetelerinden El País, ünlü olmadan önce evsiz kalan 10 kişiyi derledi.

Chris Pratt, Hollywood yıldızı olmadan önce ABD'nin Hawaii eyaletinde bir arkadaşıyla kumsalda yaşadı. Bubba Gump Shrimp Company adlı restoran zincirinde garsonluk yapan Pratt, bir yıl boyunca dışarıda hayatını sürdürdü.
 

Chris Pratt
43 yaşındaki Chris Pratt, Marvel Sinematik Evreni'nde Star Lord'a hayat veriyor (Marvel)


O dönemi "Biz sadece bir yıl boyunca sahilde kamp yapan çocuklardık" diye anlatan aktör, daha sonra film teklifi aldı ve Los Angeles'a taşındı.

Jennifer Lopez, 18 yaşında evini terk edip gecelerini ders aldığı dans stüdyosunda geçirmeye başladı. Aylar sonra kariyeri yükselişe geçen Lopez, çalışmak için ABD'den Avrupa'ya geldi.
 

Jennifer Lopez
Jennifer Lopez toplamda 8 stüdyo albümüne imza attı (Reuters)


Okula gitmek istemediği ve dansı denemeye karar verdiği için annesiyle tartıştığını söyleyen Lopez, şu ifadeleri kullanmıştı:

Dans stüdyosunda kanepede uyumaya başladım. Evsizdim ama anneme 'Yapmam gereken bu' dedim.

Pop yıldızı bunun ardından Los Angeles'a taşındı ve adını duyurmaya başladı.

Euphoria yıldızı Jacob Elordi, rolü kapmadan önce kendisini beş parasız bir halde sokakta buldu. Elordi o dönemde banka hesabında 400 dolar kaldığını, Los Angeles'ta önce bir arkadaşında ve daha sonra arabasında uyuduğunu belirtti.
 

Jacob Elordi
Avustralyalı Elordi, Euphoria'dan önce Netflix filmi Kissing Booth'ta oynadı (HBO)


Euphoria'nın pilot bölümünün çekimlerinde dizinin yapımcılarından biri Elordi'nin evsiz olduğunu fark edince ona otelde oda tuttu.

James Bond yıldızı Daniel Craig, oyunculuğa başlamadan önce parklardaki banklarda uyumak zorunda kaldı.
 

Daniel Craig
Daniel Craig, Ölmek İçin Zaman Yok'la James Bond karakterine veda etti (Reuters)


Craig tiyatro derslerinin ödemesini yapabilmek için de bulduğu ufak tefek işlerde çalıştı.

Halle Berry model olarak çalışıp para kazandıktan sonra New York'a taşındı. Ancak birkaç ay içinde bütün birikimini tüketen Berry, annesinden yardım istese de reddedildi.
 

Halle Berry
Halle Berry, Kesişen Yollar'daki performansıyla 2002'de En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar'ı kucaklamış ve bu ödüle layık görülen ilk Afrika asıllı kadın oyuncu olmuştu (Reuters)


Evsizler barınağında yaşamaya başlayan Berry, annesinin kendisini reddetmesini “Muhtemelen benim için yaptığı en iyi şeylerden biri” diye anlattı:

Çünkü bana ders verdi.

Sylvester Stallone, Rocky Balboa'yla meşhur olmadan önce haftada zar zor 50 dolar kazanıyordu. Mama alamadığı için köpeği Butkus'u 50 dolara satan Stallone, kışın otobüs durağı ve postane önü gibi yerlerde uyuyarak geçirdi.
 

Sylvester Stallone
Stallone, Rocky evreninde geçecek yeni filmlere tepki gösteriyor (Reuters)


Ünlü aktör, Rocky senaryosunu 35 bin dolara sattı. Filmlerle yıldıza dönüşen Stallone, daha sonra köpeğini 15 bin dolara geri aldı.

Nirvana'nın solisti Kurt Cobain, adını duyurmadan önce kanepelerde, karton kutularda ve hatta köprü altlarında uyuyordu. Örneğin grup ikinci albümü Nevermind'ı 1991'de yayımladığında şarkıcı, arabasında kalıyordu.
 

Kurt Cobain
Cobain 5 Nisan 1994'te Seattle'daki evinde ölü bulunmuştu (AFP)​​​​


Cobain gençken faturaları ödeyemediği için kaldığı evden defalarca kovuldu. 1994'te hayatını kaybeden Cobain'in servetinin 100 milyon dolara ulaştığı tahmin ediliyor.

Jim Carrey 12 yaşındayken, babası işinden atılınca ailesiyle evsiz kaldı. Carrey, ebeveynleri ve iki erkek kardeşiyle Kanada'da bir parkta 8 ay boyunca çadırda yaşadı.
 

Jim Carrey
Jim Carrey emekli olmayı planladığını geçen sene duyurmuştu (Reuters)


Aile daha sonra kapıcı ve güvenlik görevlisi olarak çalışabilecekleri, karşılığında kalacak yer sağlanan iş buldu. Carrey de kapıcı olaorak çalışmak için okulu bıraktı. Carrey mizah anlayışının bu dönemlerde geliştiğini söylüyor.

Dwayne Johnson, ailesiyle evden atılınca Hawaii'den ayrılmak zorunda kaldı. Aile, Tennessee'de küçük bir otele taşındı.
 

Dwayne Johnson
Daha önce ABD başkanlığına aday olabileceğini söyleyen Dwayne Johnson, 2024 seçimlerinde yarışmayacak (Reuters)


Ünlü aktör şimdiyse Hollywood'un en çok kazanan aktörlerinden biri.

James Cameron, Terminatör filminin haklarını satmadan önce arabasında aşıyordu.
 

James Cameron
68 yaşındaki Cameron, Titanic'in de yönetmeni (Reuters)


Cameran, film haklarını yönetmen yapılması karşılığında 1 dolara yapımcı Gale Anne Hurd sattı. Film dünya çapında 75 milyon dolardan fazla hasılat elde etti.

 

Independent Türkçe, El País

DAHA FAZLA HABER OKU