Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Kültür ve Cemevi Başkanlığı kurulacak

Erdoğan, "Kültür ve Turizm Bakanlığımız bünyesinde Alev Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı, cemevlerinin tamamınn yönetimini yürütecektir. Tüm çalışmalar bu kurumsal yapı altında, kamu güvencesi desteği ve denetimiyle yürütülecektir" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şahkulu Sultan Dergahı ve Cemevi'nde düzenlenecek Cemevleri Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni'ne katılarak açıklamalarda bulundu.

Cemevleri ile ilgili atılan yeni adımları açıklayan Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde kurumsal bir yapı kurulacağını duyurdu.

"Kültür ve İçişleri Bakanlıklarımızın koordinasyonunda yürütülen çalışma kapsamında 1585 cemevi ziyaret edildi, muhataplar tek tek dinlendi" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

Bina, tadilat, ısıtma sorunları için talimatlar verildi, adımlar atıldı. Daha köklü çözümler için ayrıntılı çalışmalar yürütüldü. Bugün burada bunların müjdesini paylaşmak istiyorum. Mekanların tüm meselelerinin devlet nezdinde takibini yapacak kurumsal bir yapı kuruyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımız bünyesinde kuracağımız Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı, muhtarlıklara, derneklere, belediyelere, federasyonlara bağlı cemevlerinin yönetimini yürütecektir. Tüm çalışmalar bu kurumsal yapı altında, kamu güvencesi desteği ve denetimiyle yürütülecektir. Böylece cemevlerinin aydınlatma, içme ve kullanmak suyu, bakım giderlerinin karşılanması ve imar planlarındaki yeriyle ilgili tüm sorunlar çözülmüş olacaktır. 

Erdoğan, ayrıca talep edenlere de sözkonusu kurumsal bünyede kadro verileceğini kaydetti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU