Jurassic World'ün yönetmeni Trevorrow: Muhtemelen sadece bir Jurassic Park yapılmalıydı

Colin Trevorrow, "Serinin DNA'sını değiştirmek için özellikle diğer filmlerden farklı bir şey yaptım" dedi

Yönetmen Colin Trevorrow, her ne kadar en son spin-off devam filmi Jurassic World: Hakimiyet'i (Jurassic World: Dominion) yönetmiş olsa da Jurassic Park serisinin Steven Spielberg'ün 1993 yapımı filmiyle sona ermesi gerektiğini öne sürdü.

Dünya çapında gişelerde 1 milyar doların üzerinde hasılat elde etmesine rağmen Hakimiyet, kendisinden önce gelen iki Jurassic World filmi gibi eleştirmenlerin beğenisini kazanamadı.

Trevorrow, Empire dergisine verdiği yakın tarihli röportajda Dominion hakkında şunları söyledi:

Serinin DNA'sını değiştirmek için özellikle diğer filmlerden farklı bir şey yaptım.

Önceki 5 film dinozorlarla ilgili olay örgülerinden oluşuyordu. Bu film ise karakterlerin dinozorlarla bir arada yaşadıkları bir dünyada geçen bir hikaye.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trevorrow daha sonra Jurassic dünyasını "doğası gereği seri haline getirilemez" diye niteledi ve sonrasında "Muhtemelen sadece bir Jurassic Park yapılmalıydı ama eğer bu işe girişiyorsak dinozorların var olduğu bir dünyada hikayeler anlatmalarını nasıl sağlayabilirdim? Diğer ihtimal de adaya gitmek için başka bir neden daha sunmaktı" itirafında bulundu.

Daha sonra Jurassic World'ün "para kazanmakla" ilgili olduğunu da ekledi.

Bu yıl The Independent için yazan Louis Chilton da aynı duyguları paylaştı.

Jurassic Park özünde mükemmel bir şekilde kendine yeten bir hikayeydi; Tanrı'yı oynamanın aptallığı hakkında bir ahlak masalı.

Ancak filmin senaryosunda bir dizi başka anlatı da yer alıyordu: Kapitalizm eleştirisi; baba figürünün uyanışı; felaket karşısında insan davranışlarının incelenmesi.

Sonraki 5 filmde bu temalar ne genişletildi ne de yenileriyle değiştirildi; tek gördüğümüz körü körüne yapılan tekrarlardı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU