James Cameron bir yıl boyunca yazdığı Avatar 2 senaryosunu neden çöpe attığını açıkladı

Yönetmen, "Devam filmi için tüm senaryoyu yazdım, okudum ve üçüncü seviyeye geçemediğini fark ettim. Güm. Baştan başladım" dedi

James Cameron, tüm Avatar 2 senaryosunun yazması bir yıl sürmesine rağmen memnun olmadığı için çöpe gittiğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water), orijinal filmin yaklaşık 2,85 milyar dolar (yaklaşık 52 milyar TL) hasılat elde ederek rekor kırmasından 13 yıl sonra geliyor ve Aralık'ta gösterime girecek.

Cameron, The Times'la yaptığı yeni röportajda, "Avatar 2'ye başlamak için yazarlarımla oturduğumda, ilkinin neden bu kadar başarılı olduğunu anlamadan bir sonrakini yapamayacağımızı söyledim" dedi.

 Neler olduğunu açıklığa kavuşturmalıyız.

Cameron'ın ekibinin araştırmasının sonuçları nelerdi? Yönetmen, "Yani, bütün filmler farklı seviyelerde işler. Birincisi; karakter, problem ve çözümün olduğu yüzeydir. İkincisi ise tematiktir. Film ne söylemeye çalışıyor? Ama Avatar aynı zamanda üçüncü bir seviyede, bilinçaltında da işliyor" diye açıkladı.

Devam filmi için tüm senaryoyu yazdım, okudum ve üçüncü seviyeye geçemediğini fark ettim. Güm. Baştan başladım. Bu bir yıl sürmüştü.

Cameron, izleyicilerin bir devam filmi için 13 yıl beklemek zorunda kalmalarının nedeninin senaryolar üstünde yıllarca çalışmak olup olmadığı sorusuna şu yanıtı verdi: 

Ben de bir süredir okyanusun derinliklerinde keşif yapıyordum.

Avatar 2, ağustosta filmden kesitlerin yayımlanmasının ardından hızla "şimdiye kadar yapılmış en çılgınca karmaşık film" olarak damgalandı.

Yazar ve yönetmen olan Liam O'Donnell da şöyle bir tweet attı: 

Sadece yakaladıkları veri miktarı... Su altında 15 kamerayla performans çekimi. Her oyuncunun yüzünü yakalamak için 2 kamera. Tamamen bilgisayar üretimi yaratıklar için su altı referans çekimi. Bir de bilgisayar üretimi karakterleri canlı aksiyon görüntülerine yerleştirmek için kızılötesi derinlik yakalama.

Devam filminde Sigourney Weaver ve Sam Worthington'la birlikte rol alan Kate Winslet daha önce, nefesini 7 dakika 14 saniye tutarak Tom Cruise'un su altı çekimlerindeki rekorunu kırdığını açıklamıştı.

Avatar: Suyun Yolu 16 Aralık'ta vizyona girecek.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU