Suudi Arabistan Elektronik Üniversitesi ve Dijital Sağlık Mükemmeliyet Merkezi’nden işbirliği anlaşması

Anlaşma kapsamında, Dijital Sağlıkta Mükemmeliyet Merkezi’ne, eğitim programlarında kural ve yönetmeliklere uygun olarak faydalanmak üzere Suudi Arabistan Elektronik Üniversitesi tarafından ‘Blackboard’ platformunu kullanmak için bir lisans sağlanacak

Fotoğraf: SPA

 

Suudi Arabistan Elektronik Üniversitesi (SEU), Sağlık Bakanlığı Dijital Sağlık Mükemmeliyet Merkezi ile başkent Riyad’daki Uluslararası Kral Abdulaziz Konferans Merkezi’nde düzenlenen 2. Uluslararası Yapay Zeka Zirvesi’nde mutabakat zaptı imzaladı.

Bilimsel, eğitim ve öğretim alanlarının yanı sıra mesleki ve teknik gelişimde işbirliğini öngören anlaşmayla, işbirliği projeleri ve girişimleri çerçevesinde her iki tarafın yetenek ve uzmanlıklarının kullanılması hedefleniyor.

Anlaşma kapsamında, Dijital Sağlıkta Mükemmeliyet Merkezi’ne, eğitim programlarında kural ve yönetmeliklere uygun olarak faydalanmak üzere Suudi Arabistan Elektronik Üniversitesi tarafından ‘Blackboard’ platformunu kullanmak için bir lisans sağlanacak.

Çeşitli alanlarda uzaktan sağlık uygulamalarının kalitesinin artırılmasında entegrasyon ve işbirliğinin sağlanması için dijital öğrenme alanında destek verilecek.

Mevcut yeteneklere göre tarafların araştırmacılarına mevcut bilgiler sağlanacak, her iki tarafa da hizmet edecek konferanslar, forumlar ve çalıştaylar düzenlenecek.

Suudi Arabistan Elektronik Üniversitesi’ndeki ilgili çalışmalarla, Dijital Sağlık Mükemmeliyet Merkezi ve Sanal Sağlık Hastanesi çalışanlarına eğitim programları düzenlenecek.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU