Perinçek’ten Kılıçdaroğlu’na: Damat Feritler bu kadar İngiliz yanlısı değildi

Vatan Partisi lideri, “Kılıçdaroğlu'nun kalbi, yüreği Türkiye'yle birlikte atmıyor” iddiasında bulundu

Fotoğraf: AA

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Yunanistan konusundaki tutumuna, “Damat Feritler bu kadar İngiliz yanlısı değildi” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Perinçek, partisinin yayın organı Ulusal Kanal’da Kılıçdaroğlu’nun Twitter paylaşımına dair açıklama yaptı.

“Diyor ki biz diyor Türkiye'yle Amerika arasında Türkiye'yle Yunanistan arasındaki savaşta tarafsızız. Hatta Yunanistan'ın yanındayız” iddiasında bulunan Perinçek, “Utanç verici bir açıklama. Ne olursa olsun bu hükümet bakın ben de biraz evvel hükümeti eleştirdim. Ama Sonuç itibariyle ne olursa olsun bu hükümet ne kadar yanlışlar yaparsa yapsın Türkiye'yle Türkiye'nin savaşa girdiği bir ortamda tabii ki biz vatanımızdan yana, devletimizden yana, milletimizden yana olacağız. O tavrı görmüyoruz burada” dedi.

Perinçek şöyle devam etti:

Kemal Kılıçdaroğlu, Miçotakis ile Tayyip Erdoğan'ı aynı kefeye koyuyor. Ve burada hiç Türkiye'nin vatan savunması, güvenliği falan diye bir şey yok. Oylar meselesinden bakıyor. Yani burada Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin mavi vatanını, Ege'deki haklarını falan savunuyor değil. Türk ordusu da onları savunuyor değil. Burada bir seçim, oyları arttırma veyahut da oy peşinde koşan bir iktidar var. Yunanistan'da da var. Orada da burada da o var. Dolayısıyla haliyle ben burada tarafsızım diyor. Hatta bakın bu siyaset hızla hem Cumhuriyet Halk Partisi'ni hem İYİ Parti'yi Atlantik cephesinde, bir savaş durumunda bile Atlantik Cephesi'ne savurdu. Hani şey diyor ya İzmir Belediye Başkanı İstiklal Savaşı'nda iş birliği yaptılar bazıları. İşte bu Damat Feritlerin tutumu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun tutumu. Yani Amerika'yla iş birliği yapan, yani İstiklal Savaşı'nda iş birliği yapanlar bu kadar İngiliz anlısı değillerdi. Çok açık söylüyorum. Damat Feritler bu kadar İngiliz yanlısı değildi. Her şeye rağmen onlar ya Türkiye'nin gücü yetmez. Karşı koyamayızdır fikirleri. Onu net olarak saptayalım.

Yani Damat Ferit Paşaların tavrı, ‘Ha Türkiye direnemez yorgun düştü’ falan ama burada Kılıçdaroğlu'nun kalbi, yüreği Türkiye'yle birlikte atmıyor. Çok açık.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU