II. Elizabeth'in hayvanlarına ne olacak?

Kraliçe'nin 100'den fazla atı ve 4 köpeği vardı

II. Elizabeth, hayatı boyunca hayvansever biri olarak tanındı (AFP)

Birleşik Krallık (BK) tarihinin "en uzun süre tahtta kalan lideri" unvanına sahip Kraliçe II. Elizabeth, 70 yıllık görev süresinin ardından dün 96 yaşında hayatını kaybetti.

Büyük bir hayvansever olarak tanınan II. Elizabeth'in ölümünün ardından 4 köpeğine ne olacağı da merak konusu.

Kraliçenin sahip olduğu en yaşlı köpek, Pembroke Welsh Corgi ve Dakhund kırması olan 13 yaşındaki Candy. Bu türün adı "dorgi" olarak da biliniyor.

II. Elizabeth, geçen yıl eşi Prens Philip ağır hastalandığında, Kraliyet Ailesi üyelerinin kendisine hediye ettiği Muick'e de baktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Prens Andrew ve kızları Prenses Beatrice ile Princess Eugenie, geçen yıl temmuzda II. Elizabeth'e Sandy adlı bir köpek daha hediye etmişti. 

Buckingham Sarayı'na son katılan köpekse İngiliz Cocker Spaniel cinsi Lizzie'ydi.

Hayvanlara ne olacağına dair resmi bir açıklama yapılmazken, köpeklerin Kraliyet Ailesi üyeleri arasında paylaşılabileceği bildirildi.

ABD merkezli haber dergisi Newsweek'e konuşan kraliyet yazarı Ingrid Seward, köpeklerin büyük ihtimalle aile üyeleri tarafından sahiplenileceğini söyledi. Seward, Prens Andrew'ün hediye ettiği köpeği bakmak için geri alabileceğini de belirtti.

Öte yandan II. Elizabeth, atlara ilgisiyle de tanınan bir liderdi.

Tahta çıkışının 70. yıldönümünün kutlandığı Platinyum Jübile törenleri kapsamında Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, II. Elizabeth'e birer at hediye etmişti.

II. Elizabeth'in, babası VI. George'tan kendisine miras kalanlar da dahil en az 100 ata sahip olduğu düşünülüyordu.



Independent Türkçe, New York Post, Newsweek, Women's Health

DAHA FAZLA HABER OKU