Kim Kardashian, iklim değişikliğine gerçekçi yaklaştığını söyledi

SKIMS'in patronu, onlardan bir şeyler öğrenebileceği "iklim değişikliğiyle süper ilgili arkadaşları" olduğunu söyledi

(Reuters)

Kim Kardashian, "iklim değişikliğine inanırken" bir yandan da endişelendiği şey hakkında "gerçekçi" olması gerektiğini söyledi.

Bu yıl 150 milyon dolarlık bir özel jet satın alan The Kardashians'ın yıldızı, iklim değişikliği söz konusu olduğunda "elimden geleni yapıyorum" dedi ama kimsenin "yüzde 100 mükemmel" olmadığını ekledi.

Interview dergisine verdiği, 6 Eylül Salı günü yayımlanan yeni röportajda, iş dünyasının önde gelen 41 yaşındaki ismine küresel ısınmayla "mücadele etmek ve önlemek" için harekete geçtiğini düşünüp düşünmediği soruldu.

Kardashian şöyle yanıtladı:

İklim değişikliğine inanıyorum ve her şeyin yardımcı olabileceğini düşünüyorum. Ama aynı zamanda gerçekçi olmaya da inanıyorum ve bazen bu gezegende endişelenecek çok şey olduğunu düşünüyorum, hayatınızı kaygıyla yaşamak gerçekten korkutucu olabilir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Onlardan öğrenmeyi çok sevdiği, iklim değişikliğiyle süper ilgili arkadaşları" olduğunu ekleyerek, insanlara "hayatınızda sizin için gerçekten neyin işe yaradığını seçin" tavsiyesinde bulundu.

Kardashian, "Kimse yüzde 100 mükemmel olmayacak" dedi.

SKIMS'in patronu, haziranda The Kardashians'ın bir bölümünde yeni özel jetiyle hava atmıştı. "Kim Air" adını verdiği uçakta özel kaşmir döşemeler ve lüks yaşam alanları bulunuyor.

Kardashian-Jenner ailesinin üyeleri, ABD içinde ve dünyada dolaşırken sık sık özel jet kullandıkları için eleştirilere maruz kalıyor.

Temmuzda Kylie Jenner, kendisi ve Travis Scott'ın iki özel jeti hakkında böbürlendiği için sert tepkiler almıştı. Bu sırada ABD ve Batı Avrupa'nın bazı bölgeleri rekor sıcak hava dalgasıyla başa çıkmak için mücadele ediyordu.

25 yaşındaki Jenner, jetinin üç dakika kadar kısa süren yolculuklarda kullanıldığının ortaya çıkmasının ardından "iklim suçlusu" olarak adlandırıldı. Jenner'ın mikro yolculuk için uçakta olup olmadığı belirsiz.

Araştırmalar, özel jetlerin çevre üzerinde orantısız derecede büyük bir etkiye sahip olduğunu ve tek bir jetin sadece bir saat içinde iki ton karbondioksit salabildiğini gösterdi.

Avrupalı temiz taşımacılık grubu Transport & Environment'a göre, nüfusun en zengin yüzde 1'i küresel havacılık salımlarının yaklaşık yüzde 50'sinden sorumlu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/climate-change

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU