Halk TV yazarı İsmail Saymaz, AK Parti milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun talebiyle eşi Ünsal Ban’a “tweet atma yasağı koyulduğunu” yazdı.
İsmail Saymaz, bugünkü köşe yazısında Sedat Peker’in “rüşvet çarkı” iddialarının odağında bulunan Taşkesenlioğlu ile boşanma aşamasında olduğu Ban hakkında yazdı.
Saymaz’ın aktardığına göre mahkeme, AK Partili vekilin talebini kabul ederek Ünsal Ban’a “tweet atma yasağı” koydu.
fazla oku
Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)
Halk TV yazarının yazısının ilgili kısmı şöyle:
Skandal ifadesinin, vehameti anlatmaya yetmeyeceği bir hukuk tanımazlıkla karşı karşıyayız. Üstelik hukuk tanımazlık, bir mahkeme kararında yaşanıyor. AK Partili olunca her kapının açıldığını… Her ballı ihalenin bağlandığını… Her sınavın geçildiğini biliyorduk da… İlk kez bir mahkemenin, AK Parti milletvekili öyle istediği için tweet atma yasağı koyduğunu görüyorum. İfade özgürlüğü ve haberleşme hakkını alaşağı eden bu kararla bir taşla iki kuş birden vuruluyor. Hem eski tweetlerin kaldırılması isteniyor. Hem de gelecekte atılacak tweetler şimdiden yasaklanıyor.
Kim mi bu, hukuk tanımaz kararı aldıran? Tabi ki AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu! Taşkesenlioğlu, 18 Ağustos’ta Ankara Gölbaşı 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde eşi Ünsal Ban’a boşanma davası açtı.
Ban, aynı gün şu tweetleri attı:
“Zehra Taşkesenlioğlu evlenince bana 2.500.000 dolar vermiş. Nasıl vermiş, nerde vermiş, o kadar parası var mıymış, muamma. Şirketimde o kadar para vardı, diyor. Bakılacak kayıtlara. Madem o kadar parası varmış, göreceğiz. Yalan, yalan, yalan yazmayacaktınız.”
“Yakında videolar, whatsapp yazışmaları ile beraberiz inşallah.”
Taşkesenlioğlu’nun avukatı ertesi gün mahkemeye başvurarak, “Tehditvari bir biçimde müvekkilin itibarını zedelemeye yönelik paylaşımlarda bulunmaya devam edeceğini açıkça beyan etmiştir” dedi. Taşkesenlioğlu’nun milletvekili olduğunu, siyasi itibarı ve saygın kişiliğinin zarar gördüğünü savundu. Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair 6284 sayılı Kanun’un ‘Önleyici Tedbir Kararları’ başlıklı beşinci maddesi kapsamında işlem yapılmasını istendi. Şiddet mağduru kadınlar için düzenlenen bu maddede “Şiddet mağduruna yönelik tehdit, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunulmaması” için önlemler düşünülmüş.
Dilekçede şöyle denildi:
“Paylaşımların kaldırılarak, benzer paylaşımların yapılmamasına yönelik tedbir kararı verilmesi elzemdir.”
Atılmış tweetlerin silinmesi, gelecekte atılacak olanların daha şimdiden yasaklanması isteniyor. Bu taleple sınırlı kalsaydı hukuk bilmez bir avukatın hadsizliği deyip geçebilirdik. Gel gör ki… Hakim Burçin Yılmaz, talebi aynen kabul etti. Kararda, 6284 sayılı Kanun’un 5/1-a maddesi gereği Ban’ın üç ay boyunca şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına karar verildi. Aksi takdirde üç günden 10 güne kadar zorlama hapsin uygulanacağı bildirildi.
Halk TV