MHP'den Hüseyin Çelik'e tepki: Kandil yaraşır

MHP’li Semih Yalçın paylaşımında "Hakikatte Hüseyin Çelik gibilerin layık olduğu parti, PKK’nın siyasi temsilcisi olan partilerdir" ifadesini kullandı

Fotoğraf: AA

AK Parti’nin kurucu isimlerinden Hüseyin Çelik, partisinin MHP ile işbirliği yapmasını “bir cinnet hali” olarak nitelendirdi. 

Serbestiyet’ten Hilal Köylü’ye konuşan Çelik, AK Parti’ye oy veren Kürtlerin de bu ittifaktan rahatsız olduğunu belirtti.

Çelik'in bu açıklamalarına MHP'den tepki geldi. Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın  Twitter hesabından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Çelik hakkındaki daha önce değerlendirmelerinin de yer aldığı bir videoyu paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yalçın paylaşımlarında şunları kaydetti:

Hakikatte Hüseyin Çelik gibilerin layık olduğu parti, PKK’nın siyasi temsilcisi olan partilerdir. Eminiz ki bölücüler güruhundan gelecek teklife H. Çelik kemali memnuniyetle evet diyecektir. Çünkü H. Çelik’in kendini mensup hissettiği ve bir türlü itiraf edemediği yer orasıdır.

Şuuraltında yatan bu mensubiyet hissidir ki onu müzmin ve şiddetli bir MHP muhalifi hâline getirmiştir. O bakımdan kanaatimizce cinnet hali içinde olan Hüseyin Çelik’e Kandil yaraşır.       

 

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU