Ukrayna, ülkenin güneyinde karşı saldırı başlatıldığını duyurdu

Homenyuk, "Bugün Herson bölgesi de dahil olmak üzere çeşitli yönlerde taarruz operasyonlarına başladık" dedi

Fotoğraf: Reuters (Arşiv)

Ukrayna Güney Askeri Komutanlığı sözcüsü Natalia Homenyuk, Kiev’in ülkenin güneyinde uzun zamandır beklenen bir karşı saldırı başlattığını söyledi.

Ukrayna ulusal televizyon şirketi Suspilne’de yer alan habere göre Homenyuk, “Bugün Herson bölgesi de dahil olmak üzere çeşitli yönlerde taarruz operasyonlarına başladık” dedi.

Ukrayna, iki aydır Rusya'nın işgal ettiği güney bölgelerinde planlı karşı saldırılar düzenliyor.

Homenyuk, Ukrayna’nın Rusya’nın güney lojistik mevzilerine yönelik son saldırılarının ‘düşmanı zayıflattığını’ söyleyerek, geçen hafta 10’dan fazla Rus mühimmat deposunun vurulduğunu bildirdi.

Yeni saldırılar hakkında daha fazla ayrıntı vermeyi reddeden Homenyuk, güneydeki Rus kuvvetlerinin ‘oldukça güçlü’ olduğunu ve uzun bir süre boyunca seferber edildiklerini de sözlerine ekledi.

Rusya'nın atadığı bölge yetkilileri: Zaporijya Nükleer Santrali'ne Ukrayna'nın attığı füze isabet etti

Ukrayna'daki Zaporijya Nükleer Santrali'nin yakıt depolarından birinin çatısına Ukrayna'nın attığı füze isabet ederken radyasyonun normal seviyede olduğu bildirildi.

RIA'nın haberinde konu hakkında bilginin Rusya'nın bölgeye yetkili olarak atadığı kişiler tarafından verildiği belirtildi.

Reuters çatışmalara ilişkin bilgileri henüz doğrulayamadı.

Yetkililer durumun kontrol altında olduğunu ve radyasyon seviyelerinin normal aralıkta olduğunu belirtti.

Kiev ve Moskova Avrupa'nın en büyük nükleer santrali konumundaki santrali hedef aldıkları iddialarını reddederken birbirlerini santrale saldırmakla suçluyorlar.

Rusya'nın 24 Şubat'ta özel askeri operasyon adını verdiği bir adımla Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından tesisin bulunduğu bölge Mart ayında Rusya'nın kontrolüne geçmişti.

 

Independent Türkçe, Şarku'l Avsat, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU