İmamoğlu: Boğaz hattında metrekareye 60 kilogram yağış düştü

İmamoğlu, “Yağışlar devam edecek. Bugün gün boyu sürecek. Akşam biraz hafiflemesi sözkonusu ama yarın yine yağışın İstanbul'da olduğunu biliyoruz” dedi

Fotoğraf: ANKA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, şehir genelinde etkili olan yağışlarla ilgili İstanbul Su ve Kontrol Otomasyon Merkezi’nde (İSKOM) açıklama yaptı.

Boğaz hattında metrekareye 60 kilogram yağış düştüğünü, yağışın gün boyu yer yer etkisini artıracağını söyleyen İmamoğlu şunları söyledi:

İBB yetkisi alanında bulunan noktalarda binlerce arkadaşımız, günlerce bu temizlik noktasında hassas bir çalışma sürdürüyorlar. Bir başka özelliği de İstanbul'un, özellikle kanalizasyon sisteminde yağmur suyu alanlarıyla ilgili ilçe belediyelerimizin sorumluluk alanları var. 39 ilçemizle de koordineli çalışıyoruz. Karşılıklı uyarılarımızı birbirimize yapıyoruz ve anlık müdahalelerde de birbirimize destek oluyoruz.

"Yılların birikimi sorunlar bir anda çözülemiyor”

Yağışların gün içerisinde yer yer kuvvetini artırmasının beklendiğini belirten İmamoğlu, yağışların yarın da devam edeceğini belirterek, İstanbullulara hava koşullarına dikkat etmeleri yönünde uyarıda bulundu. İBB ekiplerinin binlerce noktada görev başında olduğunu belirten İmamoğlu, şunları söyledi:

Bazı kronik sorunlu alanların tümüne yapmış olduğumuz müdahalenin meyvesini topluyoruz diyebilirim. Küçük bir yağışta bile çok sorunlu manzaraları yaşadığımız meydanlarda, kavşaklarda şu an bunu oldukça minimize etmiş durumdayız. Elbette yılların birikimi sorunlar bir anda çözülemiyor. Bu noktalarda çalışmalarımız halen devam ediyor.

“Haramidere’de sorunu yıl sonunda ortadan kaldırıyoruz”

Esenyurt’ta İBB’nin ıslah çalışması yürüttüğü bölgeye kısa sürede düşen yoğun yağış nedeniyle baskınlar yaşandı. Yaklaşık 20 dakikada olan bir yağış ve özellikle arka planda havzaya düşen yağışların birikmesiyle yine kronik sorunun olduğu alanda bir sel baskını yaşandı. Ama yine arkadaşlarım orada hazırdı. Zaten malumunuz, orada bir şantiyemiz var devam eden. Bu yıl sonunda biz, oradaki sorunu tümden kaldıracağız. Havzanın tamamındaki çalışmalarımızı da haziran ayında bitireceğiz. Orada, daha önce de ifade ettiğimiz gibi, su havzasının, dere yatağının imara açılması ve oraya ne yazık ki yüzlerce konutun inşa edilmesi üzerine dere yatağının değiştirilerek devam ettirilmesi, bugün yaşatılan kronik sorunların sebebi diyebiliriz. Ancak buradaki dere yatağıyla ilgili ve havzayla ilgili sorunu tümden ortadan kaldıracak çalışmamızı etkili bir biçimde sürdürüyoruz.

Yağışlar bugün ve yarın devam edecek

 İBB İtfaiyesi, İBB Yol Bakım Dairesi Başkanlığı, İSTAÇ gibi ilgili tüm birimler bölgede çalışmaya devam ediyorlar. Yağışlar devam edecek. Bugün gün boyu sürecek. Akşam biraz hafiflemesi sözkonusu ama yarın yine yağışın İstanbul'da olduğunu biliyoruz. Bugün yoğunluğun özellikle Boğaz hattında, Sarıyer civarında etkili olacağı, bir bölümü Alibeyköy ve Şile yönüne doğru ama Boğaz hattı yoğunluklu bir yağış bekleniyor.

İBB ekipleri yarına kadar alarmda

Devam eden hava koşullarında Sarıyer’de 47, Beykoz’da 41, Arnavutköy’de 16, Büyükçekmece’de ise metrekareye 12 kilogram yağış düştü. Gün boyu aralıklarla ve yer yer kuvvetli şekilde devam etmesi beklenen yağışların akşam saatlerinden (20:00) itibaren etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Cuma öğle saatlerine (15:00) kadar il genelinde etkili olması beklenen serin ve yağışlı hava nedeniyle İBB ekipleri, 6 bin 287 personel, 2 bin 155 araç, iş makinesi ve ekipman ile hizmet veriyor.

 

ANKA 

DAHA FAZLA HABER OKU