Yeni ankete göre Mehmet Öz'e oy verecek seçmenlerin sadece yüzde 35'i "hevesli"

Trump'ın destek verdiğini açıkladığı aday, itibarına dair sorularla karşı karşıya

Cumhuriyetçilerin Pensilvanya adayı, 13 Haziran'da takipçilerine bir restoranda seslenmişti (AP aracılığıyla Pittsburgh Post-Gazette/Ariana Shchuka)

Trump'ın Pensilvanya'da desteklediği Cumhuriyetçi Parti (GOP) Senato adayı Dr. Mehmet Öz hakkında bir kötü haber daha...

TV programlarıyla ün kazanan doktor, bir market alışverişinde çektiği ve enflasyonun acı bedeline işaret etmeye çalıştığı utanç verici videoyu yayımlamadan önce de halihazırda Pittsburghlulara özgü içtenliğe sahip olup olmadığı sorgulanıyordu. Geçen hafta sonu yayımladığı bu videoda da başardığı şey, marketin adını yanlış telaffuz ederek ve market alışverişine yabancılığını göstererek alay konusu olmak oldu.

Şimdiyse Fox News tarafından yayımlanan yeni bir anket (diğer birçok ankette olduğu gibi) Dr. Öz'ün önemli bir farkla Demokrat Partili rakibi Vali Yardımcısı John Fetterman'ın gerisinde kaldığını gösteriyor. Ancak bu anketin özgün yanı, Cumhuriyetçi adayın kendi destekçileri arasında bile önemli bir eksikliğe sahip olduğunu göstermesi oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kasım'da seçecekleri adaya oy verme konusundaki hevesleri sorulduğunda, Fetterman'ın destekçilerinin üçte ikisinden biraz daha fazlası partilerinin adayı konusunda istekli olduklarını söyledi. Mükemmel olmasa da partisinin ön seçiminde adaylık için rakiplerle karşılaşan bir isimden beklenenler doğrultusunda.

Ancak Dr. Öz için bir sorun var. Destekçilerinin sadece yüzde 35'i Fox anketörlerine TV doktorunu "hevesle" desteklediklerini söyledi. Kendi seçmenlerinin yarısına yakını, yani yüzde 45'i, Kasım'da onu destekleme konusunda "bazı çekinceleri" olduğunu ifade ederken yaklaşık yüzde 20'si de sadece Fetterman'ı sevmedikleri için ona oy vereceklerini belirtti.

Genelde Vali Yardımcısı, Cumhuriyetçi Partili rakibine ankette 11 puan fark atarak 47'ye 36 önde gidiyor. Kararsız kalanlar da aradaki fark kadar puana sahip.

Bu rakamlar, Fetterman'ın bu sonbaharda Pensilvanya'nın kilit öneme sahip Senato yarışında aldığı destekte henüz kendi zirvesine ulaşmadığını ve Trump destekli Öz'ü ciddi bir farkla yenebileceğini güçlü bir şekilde gösterdi. Dr. Öz'ün böyle yenilmesi, Donald Trump'ın GOP'taki iktidarı belirleyen kişi olduğunu gösteren imajına utanç verici bir darbe vurur ve GOP Senato grubu içindeki düşmanlarını, hem özelde hem de kamusal alanda cesaretlendirir.

Trump'ın baş düşmanı Mitch McConnell da dahil olmak üzere ülkenin dört bir yanındaki Cumhuriyetçiler, partilerinin Kasım'da ABD Senatosunu kazanamama ihtimali karşısında tehlike çanları çalmaya başladı ve bu korkularından dolayı doğrudan Donald Trump ve GOP'un Trumpçı kanadını sorumlu tuttu. Dr. Öz'ün yanısıra Georgia'da Herschel Walker'ın, Ohio'da da JD Vance'in gerileyen seçim kampanyalarıyla ilgilenen GOP kaynakları tarafından dile getirilen en önemli endişe "aday kalitesi" oldu.

Fox News'in anketi 22-26 Temmuz tarihleri arasında 2022'de oy kullanmak üzere kayıtlı 908 Pensilvanyalı ile yapıldı. Anketin hata payı genel örnek için yüzde 3, Fetterman destekçileri için yüzde 4,5 ve Öz taraftarları için yüzde 5,5 oldu.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU