Birinin sizden hoşlandığını nasıl anlarsınız?

“Dediklerinizi hatırlar”

İlişki uzmanları bir kişinin sizinle gerçekten ilgilendiğini anlamanın yollarını sıralıyor (Nicepik)

İlişkiler dünyasının da kendine has zorlukları var. Tinder fotolarınız için doğru filtreyi bulmak, WhatsApp tiklerininin griden maviye dönmesini beklerken sakinliğinizi sürdürmek, patlıcan emojileri... Fakat bir tanesi var ki hepsinden daha mühim: Bir kişinin sizinle ilgilendiğini nasıl anlarsınız?

Zor bir soru, cevabı da çok kez değişti ve zamana göre şekillendi. Birkaç sene önce ilginin en genelgeçer göstergelerinden birinin, mesela, barda alelade bir “buraya sık sık gelir misin?” sorusuyla karşılaşmak olduğu söylenebilirdi. Ya da daha basit zamanlarda, MSN durumunuza birinin adını yazmak olabilirdi. 2019’da pek öyle değil.

Eski flört taktiklerinden biri de adını yazar Neil Strauss’un çok konuşulan ve günümüzde kadın düşmanları tarafından rehber gibi okunan kitabı “The Game”den alan ve etkilendiği kadınları aşağılayan erkekleri tasvir eden “ezmek” (negging) terimi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İş romantizme geldiğinde, özellikle de buluşma uygulamalarının keşfi ve bunların yarattığı ortadan kaybolma gibi garip davranışlarla birlikte durum çarpıcı şekilde değişti. Ayrıca bu birinin sizinle ilgilendiğini anlamanın kolaylaştığı anlamına gelmiyor. İnsanlar hala gerçekten düşünmediği şeyler söyleyebiliyor; kimisi yabancılara karşı doğuştan bir yakınlık taşıyabiliyor, kimisi de yalnızca gözüne bir şey kaçtığı için göz kırptığında size flört için göz kırpmış gibi gelebiliyor.

Muhtemelen hiçbirimiz arkadaş canlısı davranışları bir noktada flörtleşme zannetmemiş değiliz. Dolayısıyla bekar olup kimin haşır neşir olmak istediğini bulma işi bir mayın tarlasına dönüşebiliyor. Biriyle çıkmaya başladığınızda da hiçbir şey kolaylaşmıyor. Size göre ilk birkaç buluşma muhteşem geçmiş olabilir ama karşınızdaki daha siz anlamadan, sizinle aslında ilgilenmediğini söyleyebilir.

Yani randevulaşmanın ilk aşamalarında bile her şey yine çok çetrefilli olabilir.

Biz de ilişki uzmanları ve psikologlarla birinin sizinle gerçekten ilgilendiğini nasıl anlayabileceğinizi konuştuk.

1- Kollarını sıvarlar

İnanılması güç gelebilir ama ilişki koçu ve psikolog Jo hemmings bir buluşmada kolların sıvanmasının, özellikle de kadınlar arasında, ilgi duymaya dair ince bir işaret olabildiğini açıklıyor.

“Bir elbisenin kollarının yukarı çekilmesinin veya derinin en yumuşak olduğu bilek kısmını açık bırakacak kıyafetlerin giyilmesinin sıklıkla bilinçaltından gelen bir çekim ifadesi olduğunu” söyleyip bunun birisine olan zafiyetimizi işaret ettiğini ekliyor.

2- Sıradan şeylerden konuşursunuz

The Vida Consultancy adlı randevulaşma ajansından psikolog Madeleine Mason Roantree, sizinle mesajlaşmak için bir bahane bulacaklarını söylüyor. Mesajların garip ya da boş olabileceğini (“Şimdi parktan döndüm” ya da “Yoğun bir gündü” gibi) ancak bunun iyiye işaret ettiğini ve sizinle herhangi bir konuda konuşmaktan hoşlanacağını gösterdiğini ekliyor. 

3- Ne söylediğinizi hatırlarlar

Hemmings birisinin sizinle buluşmak istiyorsa önceki konuşmalarınızı hatırlayacağını söylüyor. Bu işyerindeki yeni kahve makinesiyle ilgili küçük bir detay ya da kız kardeşinizin doğum günü partisinin yeri olabiliyor, insanlar eğer sizden hoşlanıyorsa daha fazlasını da öğrenmek istiyor.  

4- Mesajlar sık sık soruyla biter

Size olan mesajlarını bir soruyla bitiriyorsa, ne kadar yavan sorular da olsa (“bugün öğlen ne yedin?” gibi), bu sizinle iletişimde olmaya devam etmeyi istediklerini gösteren güçlü bir işaret. “Bu sizi onunla konuşmaya geçirmeye yönelik bir arzu” diyor Mason. “İnsanlar sizinle konuşmayı sürdürerek bir bağlantı hissini korumak ister” diye ekliyor. 

5- Size daha yakın olabilmek için beden dillerini değiştirirler

Beden diliyle ilgi göstermek, göz temasını sürdürmekten (ilginin sıklıkla kabul edilen bir göstergesi) çok daha fazlası. Diğer jestler arasında size doğru eğilmeleri, bacak bacak üstüne atmaları veya bedenlerinin size bakacak şekilde durmaları olduğunu söyleyen Hemmings, “Bu birinin sizin varlığınızdan hoşlandığını gösterir” diye ekliyor. 

 

iliski - 2 nicepik.jpg
Sizinle vakit geçirmek istemesi bu kişinin sizi etkilemek istediğini gösterebilir (Nicepik)

 

6- Sizi etkilemeye çalışırlar

Sizi gösterişli barlara, popüler bir fotoğraf sergisine ya da çok beğenilen oyunlara mı davet ediyorlar? Mason bunun gösteriş amaçlı olmadığını, yalnızca sizi etkilemek istediklerini söylüyor.

“Bu çeşit davranışlar insanların genel halini bilemediğiniz için fark etmesi zor olabilir” diye ekliyor. Ama sizinle eğlenmeyi ve beraber yapacağınız şeyler için plan kurmayı istiyorlarsa, bu sizin sevginizi kazanmayı istediklerinin net bir ifadesidir.

7- Randevudan sonra bir daha ne zaman göreceğinizi bilirsiniz

Mason eğer güzel bir randevu geçirdiyseniz, konuşmalar akıyor ve kıvılcımlar uçuşuyorsa, insanlar için bir heyecan kaynağı olursunuz diyor. “Sizinle vakit geçirdiklerinde, 'mutluluk hormonu' seviyeleri, dopaminleri artar. İnsanlar bunun daha fazlasını ister” diye açıklıyor. Biriyle ayrıldıktan hemen sonra onu ne zaman yeniden göreceğinizi bilmenizin sebebi budur; mutlaka ajandasında olacaksınızdır.

8- Günün herhangi bir anında sizinle bağlantıya geçebilirler

“Mesajlaşma sıklıkla pragmatik sebeplerle yapılıyor ya da bazen alışkanlıktan yahut zorunluluktan olabiliyor “ diyen Hemmings, biri size plan yapmak ya da bir şey hakkında bilgi almak için değil de gelişigüzel bir şekilde mesaj atıyorsa, sizi düşünmeye zaman ayırdığını gösteriyor diye açıklıyor.

9- Nasıl hissettiklerini size söylerler

Bu malumun ilanı gibi görünebilir. Ama Mason bazı insanların gerçekten dik durup sizden hoşlandıklarını söylediklerini belirtiyor. Psikolog, “Bunu açıkça söylemek, sizinle uzun ömürlü ve özel bir ilişkiyi sağlamak için” diye ekliyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/love-sex

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU