Yeni çalışmaya göre yatağın bu tarafında yatanlar daha pozitif hissediyor

Yatağın hangi tarafında uyuduğunuz ruh halinizi etkileyebilir

(Unsplash)

Yeni bir araştırma yatağın hangi tarafında uyuduğunuzun, uyandığınızda nasıl hissettiğinizi etkileyebileceğini öne sürdü.

British Wool tarafından yapılan araştırma, yatağın sol tarafında uyuyan kişilerin, sağ tarafta uyuyanlara kıyasla uyandıklarında iyimser hissetme ihtimallerinin daha yüksek olduğunu ortaya koydu.

1500 kişiyle yapılan ankete göre, yatağın sol tarafında uyuyanların yüzde 66'sı kendilerini "bardağın dolu tarafını gören" türden kişiler olarak tanımlarken, sağ tarafta uyuyanların oranıysa yüzde 60.

Ayrıca sağ tarafta uyuyanların iyi bir espri anlayışına sahip olma olasılığı (yüzde 38) sol tarafta uyuyanlara kıyasla daha düşük.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sağ tarafta uyuyan kişilerin (yüzde 48), sol tarafta uyuyanlara (yüzde 40) kıyasla geceleri sıcakladıklarında uykularının bölünme olasılığı da daha yüksek.

Fakat sol ve sağ tarafta uyuyanlar arasındaki farklara rağmen, katılımcıların çoğunluğu (yüzde 78) her gece aynı tarafta uyumaya devam edeceklerini söyledi.

Sigorta grubu Direct Line tarafından şubatta yapılan araştırmaya göre, 7,5 milyon Britanyalı geceleri 5 saatten az uyuyor ve bu süre "tehlikeli derecede düşük" olarak sınıflandırılıyor.

Britanyalı yetişkinlerin yaklaşık dörtte üçü (yüzde 71) geceleri tavsiye edilen 7 ila 9 saatlik uykuyu almıyor ve üçte birinden fazlası (yüzde 34) yetersiz uykuyla bağlantılı olarak fiziksel sorunlar veya akıl sağlığı problemleri yaşadıklarını belirtiyor.

Yetersiz uyumanın bunama ve diyabet gibi sağlık sorunlarıyla yakın bağlantı olduğu da ortaya konmuştu.

Akıl sağlığı sorunları uykusuzluk nedeniyle daha da kötüleşebilir; British Wool'un anketine katılanların yüzde 48'i para ya da işle ilgili kaygıları nedeniyle uyumakta zorlandıklarını ifade etti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU