Diyanet'ten kadınları hedef alan imam hakkındaki soruya yanıt yok

Hande Fırat: Diyanet İşleri Başkanlığı’nı bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığı konusunda aradım. Yanıt alamadım. Umarım en kısa sürede o soruşturma başlar

Hürriyet yazarı Hande Fırat, kadınları cinsiyetçi ifadelerle hedef alan imam Halil Konakçı hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı’na sorduğu soruya yanıt alamadığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fırat, bugünkü köşe yazısında Halil Konakçı’nın şu ifadeleri hatırlattı:

Erkekler kadından üstündür. Kadının rızık kazanma mükellefi yoktur ama her yerde kadın istismarı var. Daha cazip çünkü. Adam uyuşturucu parası kazansa kadının mesuliyeti yok. Sokaklar kasap dükkânı oldu, et görmekten içimiz dışına çıkıyor artık. Bu kadınların başında kocaları, adamları yok mu?

Fırat, Konakçı'ya şu ifadelerle tepki gösterdi:

Eleştirmiyorum, pes diyorum. Halil Bey, asıl siz cahiliye döneminde kalmışsınız. Halil Bey yollarda gözleriniz neden hep kadınlarda? Halil Bey kimin ne giydiğinden size ne? Ve Halil Bey, ben ve benim gibi kadınlar sizinle eşit olamayız. Aramızda doldurulamaz bir uçurum var ve biz o uçurumun tepesinde, siz altındasınız.

Fırat, “Diyanet İşleri Başkanlığı’nı bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığı konusunda aradım. Yanıt alamadım. Umarım en kısa sürede o soruşturma başlar” bilgisini paylaştı.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU