House of the Dragon oyuncusu, sosyal medyada ırkçı saldırıya maruz kalmış

Velaryon Hanedanı dizide kitaptan farklı tasvir ediliyor

Steve Toussaint'in Lord Corlys Velaryon'u canlandıracağı dizi, Game of Thrones'ta yaşananların geçmişini konu alacak (HBO)

Game of Thrones'un ilk spinoff'u House of the Dragon oyuncusu Steve Toussaint, sosyal medyada ırkçı saldırıya maruz kaldığını söyledi.

21 Ağustos'ta yayımlanmaya başlayacak HBO dizisinin, Game of Thrones'a kıyasla etnik çeşitliliğin çok daha fazla olduğu bir oyuncu kadrosu bulunuyor. Dizinin uyarlandığı Buz ve Ateşin Şarkısı'nda "beyaz ten ve gümüş renkli saçlarla" tasvir edilen Velaryon Hanedanı'nı dizide siyah oyuncular canlandıracak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dizinin yayın tarihi yaklaşırken Hollywood Reporter'a konuşan aktör Steve Toussaint, oyuncu kadrosunun açıklanmasının ardından sosyal medyada dizinin hayranı olduğunu söyleyen kişilerden ırkçı mesajlar aldığını söyledi.

"Bunun bu kadar büyük olay olduğunun sosyal medyada ırkçı mesajlarla karşılaşana kadar farkında değildim" diyen Toussaint, şu ifadeleri kullandı:

Evet, bu saçmalık gerçekten oldu. Başta çok şaşırdım, sonra ‘Tamam, bu birilerine bir şey ifade ediyor demek ki. Ama bunun canımı sıkmasına izin veremem' diye düşündüm.

Toussaint, Game of Thrones dünyasının kurgu olmakla birlikte bir dünyayı yansıtmak zorunda olduğunu vurguladı. Oyuncu sözlerine şöyle devam etti:

Game of Thrones'u sevmiştim. Tek notum şu olmuştu: Bu dünyanın geri kalanı nerede? Çünkü Westeros'un ötesine bakarsanız, George R. R. Martin, çeşitlilik olan bir evren yaratmış. Bence bu dizi, o evrene daha yakın.

Önceki günlerde Entertainment Weekly'ye dizide neden böyle bir değişiklik yaptıkları hakkında konuşan yapımcı Ryan Condal, "Dünya, 10 yıl önce Game of Thrones'un başladığı zamandan çok farklı" diyerek bu hikayelerde daha fazla çeşitlilik olması gerektiğini savunmuştu. 

 

Independent Türkçe, IndieWire, Hollywood Reporter, Entertainment Weekly

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU