Birleşik Krallık Başbakanlığı için yarışan Liz Truss, Margaret Thatcher'ın tarzını kopyaladı

Eski başbakan 1979'da benzer bir kıyafet giymişti

The Times, Truss'ın sığınmacıları Ruanda'ya göndermeyi öngören programa Türkiye'yi de katmayı planladığını iddia etmişti (AP)

Sosyal medya kullanıcıları, Muhafazakar Parti liderliği için yapılan ilk münazarada Liz Truss'ın giydiği kıyafetle 1979'da Margaret Thatcher'ın kullandığı bir kıyafet arasında benzerlik kurdu.

15 Temmuz Cuma günü Channel 4'da yayımlanan etkinliğe katılan Dışişleri Bakanı, boynunda fiyonk detayı bulunan beyaz bir bluz üzerine siyah bir blazer ceket giymeyi tercih etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Twitter kullanıcıları, bunun Muhafazakar eski başbakanın 1979'daki bir seçim yayınında giydiği kıyafete benzediğini çabucak belirtti.

Thatcher'ın o dönemki kıyafeti, siyah bir blazer ceket ve altına giydiği boynunda bağlanmış geniş bir fiyonk olan beyaz bir bluzle, dikkat çekecek kadar benzerdi.

17 bin 500 'den fazla beğeni toplayan bir tweet'te şu ifadeler yer aldı:

Liz Truss, Margaret Thatcher'ın 1979'daki seçim yayınında giydiği kıyafetini en ince detayına kadar yeniden yaratmış.

Başka bir kullanıcı da şunları yazdı:

Liz Truss, Margaret Thatcher'ın gardırobunu mu karıştırmış?

Üçüncü bir kişi, "Google'da Margaret Thatcher bluzu diye aratın ve bana Liz Truss'un şu anda Lady T kılığına bürünmediğini söyleyin" dedi.


Bir diğeri ise şunları söyledi:

Liz truss neden Margaret Thatcher kostümü giymiş gibi görünüyor????

Bir kullanıcı, “Liz Truss, Margaret Thatcher enerjisini kendiliğinden mi veriyor yoksa bu kasıtlı bir karar mı?" diye yazdı.

1979-1990 yılları arasında Birleşik Krallık (BK) Başbakanı olarak görev yapan Thatcher'ın pek çok vesileyle giydiği, boynunda fiyonk olan bluzlara yönelik büyük sevgisi iyi biliniyordu.

Kamuoyu Truss ve Thatcher arasındaki benzerliği ilk kez bu olayda kurmadı.


Truss, Kasım 2021'de Estonya'daki Britanya birliklerini ziyaret ederken ordunun tankında poz vermek için askeri kıyafet giymişti.

Fotoğraflar, Thatcher'ın 1986'da Almanya'daki NATO eğitim kampında Challenger tankının şoför koltuğunda oturduğu görüntülere hemen benzetilmişti.

Thatcher

Margaret Thatcher (Frank Spooner, The Trial of Margaret Thatcher TV Programı, Mayıs 1999)


Truss, şubat ayında Moskova'ya yaptığı gezi sırasında siyah yuvarlak kürklü bir şapka ve onunla uyumlu bir palto giyerken görüntülendi.

Benzer bir şekilde Thatcher da 1987'deki Rusya gezisi sırasında kürklü kahverengi bir palto ve kahverengi kürk şapka giymişti.

Truss, Krishnan Guru-Murthy'nin sunuculuğunu yaptığı ilk canlı yayın münazarasında Muhafazakar Parti liderliğine aday olan diğer isimler Tom Tugendhat, Rishi Sunak, Kemi Badenoch ve Penny Mordaunt'la birlikte yer aldı.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/fashion

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU