Uysal: FETÖ ile mücadele, AKP örtüsü ülkemizin üzerinden kalktıktan sonra tavizsiz yerine getirilecek

15 Temmuz'un yıldönümünde sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Uysal, hükümetin FETÖ ile yeterince mücadele etmediğini savundu

Fotoğraf: AA

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünü nedeniyle sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

"Hain girişimleri öncesinde 'devleti ele geçirmek' için türlü yöntemler deneyen, iktidar ile iş birliği içinde birçok kurumu da maalesef ele geçiren FETÖ, 15 Temmuz gecesi, milletimizi korumakla mükellef silahlarla milletimizi, devletimizi esir almaya çalışmıştır" diyen Uysal şunları şöyle devam etti:

Çok şükür ki esarete boyun eğmeyen milletimiz canı pahasına devletine sahip çıkmış, içeriden ve dışarıdan aldıkları destekle darbe yapmaya yeltenecek kadar cüretkarlaşan FETÖ ihanet şebekesine gereken cevabı vermiştir. 15 Temmuz'da bu hain teşekküle karşı koyan her bir vatandaşımız, bu hainlerin kurşunları, saldırısı ile şehadete eren her bir kahraman, demokrasinin önemini bir kez daha göstermiştir. Milletimiz, o gece sokakta bu hain güruha karşı koymakla kalmamış, hiçbir kişi ya da zümrenin kendi iradesinin üzerinde bir hak ve yetkiye sahip olamayacağını da gayreti ile beyan etmiştir.

Devletimizin kurucusu büyük liderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün şu sözü, milletimizin nidalarında karşılık bulmuştur; ‘Hakimiyet kayıtsız ve şartsız milletindir’. Bu veciz ifade, devletimizin ruhunu izah etmeye devam edecektir. Vesilesiyle bir kez daha 15 Temmuz'un faillerini ve kendilerine ortaklık ederek onlara bu cüreti verenleri telin ediyor, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. 

Hükümetin FETÖ ile mücadele etmediğini de savunan Uysal, "Bugüne dek, iktidarın geçmişteki iş birlikleri nedeniyle layıkıyla yaptırmadığı yargılamaların, kendisine zararı olacağı korkusu ile geri durduğu ‘siyasi ayağın’ araştırılmasının, AKP örtüsü ülkemizin üzerinden kalktıktan sonra layıkıyla yapılacağından, bu hain terör örgütü FETÖ ile mücadelenin tavizsiz yerine getirileceğinden milletimizin kuşkusu olmasın" ifadesini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU