Bakan Yanık: Koruma altındaki çocuklara işkence ile suçlanan personelin görev yeri değiştirildi

Şanlıurfa'da devlet korumasındaki çocuklara işkence ve kötü muamele iddiaları, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nda gündeme gelmişti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık / Fotoğraf: AA

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun CHP'li üyeleri Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu, Ali Haydar Hakverdi, Servet Ünsal, İrfan Kaplan ve Enis Berberoğlu, Şanlıurfa Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme Birimi'nde kalan çocukların fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kaldıkları iddiasını TBMM gündemine taşımıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP'li üyeler, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı'na dilekçeyle başvurarak Şanlıurfa'daki söz konusu iddialarla ilgili komisyonun yerinde inceleme yapmasını talep etmiş, ayrıca ilgili kurumlardan bilgi talebinde bulunmuştu.

Personelin görev yeri değiştirildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun CHP'li üyelerinin Şanlıurfa'da devlet korumasındaki çocuklara işkence ve kötü muamele iddialarıyla ilgili bilgi talebine yanıt verdi.

 İlgili personelin görev yerlerinin değiştirildiğini belirten Yanık, olayla ilgili idari işlem başlatıldığını, soruşturma sürecinin halen devam ettiğini ve adli sürecin bakanlıkça yakından takip edildiğini bildirdi.

Bakan Yanık, "Bakanlığımız himayesinde bulunan çocuklara yönelik gerçekleştirildiği iddia edilen tüm vakalara ivedilikle müdahale edilmekte, gecikmeksizin kolluk birimlerine ve adli makamlara bildirilmektedir. Ayrıca idari işlem başlatılmakta ve adli süreç yakından takip edilerek davaya müdahil olunmaktadır" bilgisini paylaştı.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU