İsrail Savunma Bakanı: Hizbullah ve Lübnan devleti ağır bedel ödeyecektir

İsrail Savunma Bakanı Gantz açıklamasında "Biz savaşa hazırız, gerekirse tekrar Beyrut'a Sayda ve Sur'a yürürüz" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AP

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, ülkesine karşı muhtemel bir askeri operasyona girişilmesi durumunda Lübnan'ın ve Hizbullah örgütünün büyük bedel ödeyeceğini ifade etti.

Gantz, 1982 İsrail Lübnan Savaşı'nın 40'ıncı yılı dolayısıyla düzenlenen törene katılımı sonrasında Twitter hesabından paylaşımlar yaptı.

Kendilerinden Lübnan'da bir askeri operasyon istenmesi durumuna dair Gantz, şunları paylaştı:

Hizbullah ve Lübnan devleti ağır bedel ödeyecektir. İsrail vatandaşlarına yönelik herhangi bir tehdit durumunda, bize zarar vermek üzere kullanılacak hiçbir altyapı kesinlikle korunmuş olmayacak. Biz savaşa hazırız, gerekirse tekrar Beyrut'a Sayda ve Sur'a yürürüz

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gantz, bu durumda Lübnan'dan içerdeki cepheye muhtemel saldırı için de hazırlıklarını sürdürdüklerini ifade etti.

Savaş tehditlerinin ardından paylaşımlarını "ülkesinin savaş istemediğini" belirten ifadelerle sürdüren Gantz, "Hızlı ve adaletle sonlandırılması gereken Lübnan ile aramızdaki deniz sınırına ilişkin çözüm gibi, bizler barış yolunda oldukça ileri gitmeye hazırız" ifadelerini kullandı.

Gantz, deniz sınırının belirlenmesine ilişkin anlaşmaya varmanın "ölüm döşeğindeki" Lübnan ekonomisi için bir nefes ve bölgenin istikrarı için önemli bir adım olacağının altını çizdi.

"Mücadelemiz Lübnan vatandaşlarıyla değildir" diyen Gantz, ileri gitmek için karşı tarafın (Lübnan) cesaretli olması gerektiğini dile getirdi.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz'ın sözkonusu paylaşımlarına karşı Lübnan makamlarından ya da Hizbullah'tan henüz bir açıklama yapılmadı.

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU