Top Gun: Maverick vizyondaki ikinci haftasında bir rekor daha kırdı

Hafta sonunun hasılatı, Joseph Kosinski'nin yeni filminin gişede kazandığı parayı yaklaşık 290 milyon dolara çıkardı

Tom Cruise'un yeni filmi Top Gun: Maverick, vizyondaki ikinci haftasında yerel gişe gelirlerinde bir rekor daha kırdı.

4 gün süren Anma Günü hafta sonu boyunca Kuzey Amerika'da tahmini 151 milyon dolar hasılat yapan film, ikinci haftasında 3 Haziran Cuma günü kazandığı 25 milyon dolarla birlikte 85 milyon dolar daha gelir elde etti.

Joseph Kosinski'nin yeni filminin geliri, bu hafta sonunun hasılatıyla birlikte pazar gününün (5 Haziran) sonunda yaklaşık 290 milyon dolara çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başrolünde yine Cruise'un yer aldığı 1986 tarihli ilk yapımın devamı niteliğindeki aksiyon filminde aktör, geçmişinin hayaletleriyle yüzleşen, en iyi donanma pilotunu canlandırıyor.

İlk olarak 24 Haziran 2020'de yapılması planlanan galanın pandemi nedeniyle yaklaşık iki yıl ertelenmesinin ardından, film 24 Mayıs'ta sinemalarda gösterime girdi.

Stratejik istihbarat ve danışmanlık hizmeti veren Franchise Entertainment Research'ün başındaki David A. Gross, filmin geçen haftaki rakamlarını "olağanüstü" diye nitelendirdi.

Top Gun

Top Gun: Maverick filmindeki Tom Cruise (Paramount Pictures)​​​​


Reuters'a konuşan Gross, "Ana malzeme hâlâ sağlam, icra edilişi harika ve Tom Cruise kusursuz şekilde işlemesini sağlıyor" dedi.

The Independent'tan eleştirmen Clarrise Loughrey, inceleme yazısında Top Gun: Maverick'e beş üstünden dört yıldız verdi.

Loughrey, "Film, mirası gerçekten sürdürmeyi başarıyor" diye yazdı:

Top Gun: Maverick gerçekten de bugünlerde alışkın olduğumuz türden ödlekçe bir nostaljiyle doldurulmamış. Daha akıllı, daha derin ve tamamıyla daha insancıl.

Görevimiz Tehlike'nin (Mission Impossible) yıldızı Cruise, pandemi yüzünden gösterim tarihi sürekli ertelendiği için devam filminin ilk gösterimini dijital yayın platformlarında yapmayı düşünüp düşünmediği sorulduğunda, bunu hiç aklından geçirmediğinin üstünde durdu.

Cruise, "Bu asla olmayacaktı" dedi:

Ben filmleri beyazperde için yapıyorum.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Aylin Şener

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU