Elmas, başkanlığı Terim sayesinde mi kazandı? Tüzemen: Katkısı olmuştur. Seçim için mübah, sonra günah!

Burak Elmas'ın, başkanlığa seçilmesinde Fatih Terim'in etkisinin olup olmadığıyla ilgili açıklamaları tartışılıyor. Spor yazarı Levent Tüzemen, Burak Elmas'ın başkanlığında Terim'in etkisini Independent Türkçe'ye değerlendirdi

Burak Elmas'ın, Terim sayesinde seçimi kazandığı yönündeki eleştirilere verdiği yanıt tartışılıyor / Fotoğraf: AA 

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'da başkanlık seçimi yaklaşırken mevcut başkan Burak Elmas'ın sözleri tartışılıyor.

Hürriyet'ten Ali Naci Küçük'e konuşan Elmas, birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Elmas'ın başkanlığa seçilmesinde Fatih Terim etkisiyle ilgili açıklamaları dikkat çekici.

Elmas, 10 Ocak'ta yollarını ayırdığı teknik direktör Terim ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

Bana haber yolladı ayrıldıktan sonra. İki arkadaşımla bana, 'Başkanı ben getirdim, ben göndereceğim' diye mesaj yolladı. O da buna inanmış herhalde! Vallahi bilmiyorum. Kimin kaç oyu var? Genel Kurul'da 'Teknik direktör Fatih Terim olursa oy veririz' diyen kaç kişi var, onun sayısını tespit etmedim. Muhakkak ki Terim ile çalışılmasını isteyen bir grup vardır ama sayısını bilmiyorum. Bu arada seçimde Terim ile çalışmayacağını söyleyeceğini ifade eden bir aday vardı. Diğer adaylar Terim ile devam edeceğini söylemişti. Yani demek ki, o oyların da bölünmüş olması lazım aslında.

Galatasaray'da geçen yıl yapılan seçim öncesi teknik direktör Fatih Terim'in görevine son verilmiş ve kalan maçlarda takımı yardımcı antrenör Selçuk İnan ile Necati Ateş idare etmişti.

 

Burak Elmas-AA2.jpg
Burak Elmas, 19 Haziran 2021'deki seçimleri 41 oy farkla kazandı / Fotoğraf: AA

 

Elmas, 41 oy farkıyla seçimi kazandı

19 Haziran 2021'de Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen genel kurulda 5 aday, başkanlık için mücadele etti.

Oyların bin 541'ini alan Burak Elmas, Galatasaray'ın 38. başkanı oldu.

Diğer adaylar Eşref Hamamcıoğlu bin 500, Metin Öztürk 893, Yiğit Şardan 682, İbrahim Özdemir de 92 oyda kaldı.

O süreçte adayların birçoğu göreve getirilmeleri halinde teknik direktör olarak Fatih Terim'le yola devam edeceklerini kamuoyunda birçok kez dile getirdi.

Başkanlık görevini üstlenen Burak Elmas ise 20 Haziran'daki sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı:

Hocamızla görüştük, yarın sabah takımının başında, evimiz Florya'da idmanlara başlayacak. Galatasaray'ın teknik direktörü Galatasaraylı Fatih Terim'dir. Mazbata, mukavele ve seremoni ile kaybedecek 1 dakikamız bile yok. Yapacak çok işimiz var ve birlikte çok şey başaracağız.

 

 

Elmas'ın 10 Ocak'ta Terim'le yollarını ayırması ise söz konusu süreçte çokça eleştirilmiş ve tartışma konusu olmuştu. 

Galatasaray Başkanı, röportajda gelen soruya verdiği yanıtla bu konuyu yeniden kamuoyunun gündemine soktu.

İlgili dönemde söylenilen sözler nedeniyle Elmas'ın Terim sayesinde başkanlık koltuğuna oturduğunu savunanlar olduğu gibi tam aksini düşünenler de var.

"Üç başkan da kendilerine seçim kazandıracak güç olarak Terim'i görmüşler"

Spor yazarı Levent Tüzemen, Galatasaray'da Elmas'ın başkan olmasında Terim'in etkisini Independent Türkçe'ye değerlendirdi.

Fatih Terim'in Galatasaray'da sembol isimlerden biri olduğuna dikkat çeken Tüzemen, "Terim, Galatasaray camiası içerisinde çok güçlü bir teknik adam" dedi.

 

Levent Tüzemen-Twitter.jpg
Levent Tüzemen / Fotoğraf: Twitter

 

Seçim döneminde sadece Burak Elmas'ın değil diğer adayların da Terim'le çalışacaklarını gündeme getirdiğini hatırlatan Tüzemen, "Sadece Burak Bey değil, Eşref Hamamcıoğlu da Metin Öztürk de başkan oldukları zaman öncelikle masaya Fatih Terim'in oturacaklarını söylediler. Bir tek Yiğit Şardan karşı çıktı. Yani demek ki üç başkan da kendilerine seçim kazandıracak güç olarak Fatih Terim'i görmüşler" diye konuştu.

"Sanki Fatih Terim'i alana çekmeye çalışıyorlar"

Elmas'ın açıklamalarının zamansal olarak yanlış olduğunu ve bunu daha önce dile getirmesi gerektiğini belirten Tüzemen, şöyle konuştu:

Görevden ayrılmasına az bir süre kala böyle bir açıklamayı neden yapma gereği duydu anlayamadım. Fatih Terim'i görevden aldığı dönemde de bu açıklamaları yapabilirdi. Bu açıklamaların kimseye faydası yok. Sanki Fatih Terim'i alana çekmeye çalışıyorlar. Fatih Terim de bence bir konuşma yapacaktır ama Galatasaray'daki seçimlerin bitmesini bekleyecektir. Sonuçta kendisiyle çelişen ifadeleri var. Bunlardan biri Domenec Torrent'i yardımcı antrenörlüğe getirdiğini itiraf etti. Ve bunu da emrivaki yapacağı çok belli. Hocaya da kendisine de söylememişler o zaman. Çok ilginç. Fatih Terim'i görevden alınca Torrent'i asıl hoca yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Kazanmasında Terim'in katkısı olmuştur. Seçim için mübah, sonra günah! Bu iş olur mu?" 

Burak Elmas'ın başkan olmasında Terim'in etkisi olup olmadığını da değerlendiren Tüzemen, şunları kaydetti:

Bugün Galatasaray'da Fatih Terim'i isteyen o kadar çok kongre üyesi var. Bir de istemeyen grup var. Kazanmasında Fatih Terim'in ciddi bir katkısı olmuştur. Çok net bir şey söylemek istiyorum: Eğer 41 oyla kazanmışsa en azından 41 kişilik insan Terim'in çevresindekilerdir. Bu kadar basit. Çünkü üç başkan içerisinde çalışacağını en net ifade eden Burak Elmas'ın kendisidir. Hatta şöyle bir iddia var: Seçilmeden evvel Fatih Terim'i göreve getireceğini ve çok kısa bir süre çalışacağını çok yakın çevresine söylemiş. Bu insanların şahitleri var. Burak Elmas, Fatih Terim'i seçim gücü olarak kullanmış olabilir. Bu daha akla yatkın. Seçim için mübah, sonra günah. Bu iş olur mu yani? 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU