Karikatürist Latif Demirci hayatını kaybetti

Kısa bir süre önce kalp ameliyatı olan Demirci'nin evde yalnız olduğu sırada düştükten sonra yaşamını yitirdiği ifade edildi

Fotoğraf: Twitter / Hürriyet

“Press Bey ve Media Hanım", "Muhlis Bey", "Mithat ve Mirsat", "Arap Kadri" gibi unutulmaz tiplemeleriyle Türkiye'de karikatür sanatının önde gelen isimlerinden olan Latif Demirci hayatını kaybetti.

61 yaşında olan Latif Demirci, bir süre önce kalp ameliyatı geçirmişti. Demirci dün evde yalnızken düştü ve daha sonra hayatını kaybetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hürriyet yazarı İhsan Yılmaz, Twitter hesabından "Sevgili dostum, karikatürist Latif Demirci’yi bu sabah kaybettik. Başta kızı Yasemin, kardeşi Nurver ve Latife Tekin, hepimizin başı sağ olsun. Latife Tekin’in mesajı: Kızımın babası, sevgili arkadaşım, dostum adaşım Latif’i kaybettim, çok üzgünüm" paylaşımını yaptı. 

Latif Demirci kimdir?

"Gırgır" ve "Fırt" dergilerine yaptığı çizimlerle meslek hayatına adım atan Latif Demirci, "Muhlis Bey", "Mithat ve Mirsat", "Canavar Koyun Orhan", "Arap Kadri", "Press Bey" ve "Tarzan" gibi karakterlerin çizerliğini yaptı.

Kurduğu "Hıbır" ve devamı olan "HBR Maymun" mizah dergilerinin kapanmasından sonra gazete ve dergiler için çizmeye başlayan Demirci, 1990'lı yıllarda yurt içi ve yurt dışında karikatür sergileri açtı.

Kitap kapağı, poster ve çizgi film gibi çalışmalarda da yer alan çizer, Nokta, Panorama, Gazete Pazar, Söz gibi yayınların kadrolarında yer aldı ve uzun süre Hürriyet Gazetesi'nde çalıştı.

Doğan Medya Grubu'nun Demirören Grubu’na satılmasının ardından 2018 yılında Latif Demirci Hürriyet'ten fiilen ayrıldı, veda karikatürü yayımlanmadı.

 

T24

DAHA FAZLA HABER OKU