Elon Musk'tan Mackenzie Scott'a suçlama: Eski eşi Jeff Bezos'u hedef almaları için Demokrat Parti'ye bağış yaptığını öne sürdü

Musk, "Demokratlar son 12 ay içinde olumsuz bir hal aldı, bunun en azından bir kısmı Mackenzie'nin yardım kuruluşu kılığındaki PAC'lere yaptığı bağışla ilgili" iddiasında bulundu

(Reuters)

Elon Musk, Mackenzie Scott'ın eski kocası ve Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'u hedef almaları için Demokratlar da dahil farklı kuruluşlara bağış yaptığını öne sürdü.

Musk, 30 Mayıs Anma Günü'nde "Özgürlük ışığını korumak için ölenlerin anısına" ifadelerinin yer aldığı bir tweet paylaştı.

Bir Twitter kullanıcısı "Özgürlük umurunda değil, Elon. Öyle olsaydı Donald Trump'ı desteklemezdin" diye yanıt verdi.

Musk "Herhangi bir adayı değil ifade özgürlüğünü desteklediğini" söyledi.

Aslında, Hillary'ye para ve oy verdim, sonra da Biden'a oy verdim. Fakat önde gelen Demokratların bana yersiz saldırılarıyla Tesla ve SpaceX'e yönelik soğuk davranışları göz önüne alındığında, kasımda Cumhuriyetçilere oy vermeyi planlıyorum.

Bir diğer kullanıcı "Neden Cumhuriyetçilere bağlı kalasın?" diye sordu.

Musk cevaben "Önde gelenlerinin bana saldırıp Tesla ve SpaceX'i kenara itmeye devam ettiği bir partiyi desteklemek hayli zor!" ifadelerini kullandı.

Üçüncü bir Twitter kullanıcısı "Demokrat Parti'de son zamanlarda ne değişti sence?" diye sordu.

Bence Obama başkanlık için yarışırken hem Tesla/SpaceX'i hem de genel olarak seni coşkuyla destekliyordu. Şimdi ne değişmiş olabilir?

Musk, "Bu doğru. Tesla, üç başkanlık münazarasından ikisinde [Cumhuriyetçilerin 2012'deki adayı Mitt] Romney'nin saldırısına uğramıştı" diye yanıtladı.

Ona bu sözleri söyleten petrol ve gaz endüstrisinden belirli kişilerdi. Demokratlar aşağı yukarı son 12 ay içinde olumsuz bir hal aldı. Bu en azından kısmen Mackenzie'nin yardım kuruluşu kılığındaki PAC'lere (Siyasi Eylem Komiteleri) yaptığı bağışla ilgili.

Aksi takdirde zeki kişiler arasında Demokrat ve Cumhuriyetçi kabilecilik son derece üzücü. Alternatif bir partiye oy verecek herkesi şeytanlaştırmak yapıcı değil.

Bir Twitter kullanıcısı, Scott'ın çeşitli hayır kurumlarına yaptığı bağışları açıklayan bir CNN haberinin bağlantısını tweetledi. Musk, "Mackenzie [öhöm] Scott'ın eski kocasının büyük bir hayranı olmadığını söyleyebiliriz" dedi.

Ne yazık ki, diğer birçok kimse çapraz ateşte kalıyor.

İlerici Demokratlar dünyanın en zengin iki kişisi olan Bezos ve Musk'tan sarsıcı ekonomik eşitsizliğin rahatsız edici sembolleri diye bahsetmişti.

Scott ve Bezos, 25 yıllık evliliklerinin ardından 2019'da boşanmıştı. Mackenzie Scott, Bezos'un Amazon'daki hisselerinin dörtte birini almıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Scott, The Giving Pledge aracılığıyla, hayatı boyunca servetini bağışlayacağını söylemişti. Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne 1 Haziran'da bakıldığında Scott'ın servetine 36,7 milyar dolar değer biçildiği görülüyordu.

Mackenzie Scott, 23 Mart'ta Medium'a yazdığı bir yazıda "Bağış ekibimiz insanların zorlandığı herhangi bir sisteme odaklandığında, bizim veya başka bir grubun bunun nasıl düzeleceğini bilebileceğini varsaymıyoruz" demişti.

Belirli politikalar veya reformlar savunmuyoruz. Bunun yerine, herkesin çözümlere katkı sunma kabiliyetini destekleyen bir organizasyon portföyü amaçlıyoruz. Bu, sesleri yeterince temsil edilmeyenlerin ihtiyaçlarına odaklanmak anlamına geliyor.

The New York Times'a göre Scott şu ana kadar servetinin 12 milyar dolarını en az 1257 gruba bağışladı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU