Sony'nin üst düzey yöneticisi, 2024'te akıllı telefonların DSLR fotoğraf makinelerini geride bırakacağını söyledi

Terushi Shimizu, "yapay zeka işleme" ve "kuantum doygunluğunun" son teknoloji telefonların bağımsız fotoğraf makinelerini sollamasını sağlayacağını söyledi

Sony'nin Xperia 1 IV'ü bir akıllı telefondaki "ilk gerçek optik lense" sahip (Sony)

Bir Sony yöneticisine göre, akıllı telefon kameraları 2024 itibarıyla bağımsız Sayısal Tek Mercek Yansımalı (DSLR) fotoğraf makinelerinden daha iyi görüntü kalitesi elde edecek.

Yönetici, gelecek iki yıl içinde akıllı telefonlara getirilen "kuantum doygunluğu" ve geliştirilmiş yapay zeka işleme gibi yeni teknolojilerin, tek mercekli ekipmanları etkin bir şekilde kullanışsız hale getireceğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TechRadar'ın Nikkei Japan'dan alarak bildirdiği habere göre bu yorumlar, akıllı telefonlar için beklenen ilerlemelerin slaytlarının da gösterildiği yakın tarihli bir iş brifingi sırasında yapıldı.

Sony Yarı İletken Çözümleri (SSS) Başkanı ve CEO'su Terushi Shimizu, "[Akıllı telefonlarla çekilen] sabit görüntülerin gelecek birkaç yıl içinde tek mercek yansımalı fotoğraf makinelerinin görüntü kalitesini aşmasını bekliyoruz" dedi.

Shimizu "Sabit görüntülerin ILC [değiştirilebilir mercekli fotoğraf makinesi] görüntü kalitesini aşması bekleniyor" diye ekledi.

Hem son teknoloji fotoğraf makineleri hem de akıllı telefonlar üreten Sony, akıllı telefon kameraları için en büyük iyileştirmelerden birinin, gelecek iki yıl içinde ikiye katlanması beklenen sensör boyutlarıyla ilgili olacağını iddia etti.

Haberde, bu ilerlemenin çok çerçeveli işleme uygulayarak "yeni bir görüntüleme deneyimini gerçek kılacağı" belirtildi.

Yapay zeka gibi yazılımdaki gelişmeleri donanımdaki gelişmelerle birleştirmek aynı zamanda yakınlaştırma, dinamik aralık ve düşük ışıklı gürültü azaltma gibi özellikleri de iyileştirecek.

Sony, Apple da dahil bir dizi önde gelen akıllı telefon üreticisine görüntü sensörleri sağladığı için bu sektörlerden bazıları hakkında rakipsiz bir anlayışa sahip.

Şu anda Apple'ın en gelişmiş akıllı telefonu olan iPhone 13 Pro Max, üç Sony IMX 7 serisi sensör kullanırken, Sony akıllı telefonlar için küresel görüntü sensörü pazarında yüzde 42'yle en büyük paya sahip.

Sony'nin kendi telefonları, bağımsız fotoğraf makinesi işinde geliştirdiği aynı teknolojinin bir kısmını kullanıyor ve bu yıl çıkacak Sony Xperia 1 IV modeli, "dünyanın ilk gerçek optik 85-125 mm yakınlaştırma merceğine" sahip.

Eylülde piyasaya sürülmesi planlanan telefon, üç mercek, gerçek zamanlı göz otomatik netleme ve Sony'nin profesyonel seviyedeki fotoğraf makinelerine benzer renk ayarları ve parametreleri ile geliyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU