Bakan Kurum: Kiradaki fahiş artışlara kanuni ceza verilecek

Hükümetin konut krizi ile ilgili çalışmaası hakkında konuşan Kurum, "Vatandaş aidat öder gibi bir bedel ödeyerek ev sahibi olacak. Cumhurbaşkanımız ağustosta projeyi açıklayacak" dedi

Fotoğraf: AA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Dünya Çevre Haftası nedeniyle Ankara temsilcileri İle bir araya geldi, toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de yaşanan konut krizi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kurum, "Konut fiyatları arz-talep arasındaki makasın açılması ile İstanbul başta olmak üzere birçok ilde artış gösterdi. Ev fiyatlarının artması, kiralık ev sayısının artması ile kira bedellerinde de fahiş artışlar gerçekleşti. Kiracılar ile ev sahipleri sık sık karşı karşıya gelmeye başlarken, konut almak da fiyatların fahiş artışı nedeniyle önceki dönemlere göre güçleşti" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hükümetin, vatandaşların ev sahibi olması konusunda çalışma yaptığını hatırlatan Kurum, "Vatandaşımızın adeta aidat öder gibi bir bedel ödeyerek ev sahibi olması ile ilgili projeyi başlatıyoruz. Cumhurbaşkanımız ağustos ayında projeyi kamuoyuna açıklayacak" ifadelerini kullandı.

"Kiradaki fahiş artışlara kanuni ceza verilecek"

Bakan Kurum, İstanbul başta olmak üzere Ankara, İzmir ve birçok ildeki fahiş kira artışlarının üzerinde de çalışıldığını belirtti.

Kanunen TÜFE üzerinde artış olamayacağını vurgulayarak Kurum, "TÜFE üzerinde artış yapanlara kanuni müeyyideyi uygulayacağız" dedi ve 4 bakanlığın üzerinde çalıştığı kira ile ilgili çalışmanın TBMM'ye 10 gün içinde gönderileceğini belirtti.

Kurum ayrıca, "Vatandaşın daha uygun koşullarda ev sahibi olabilmesi için inşaat sektörüne vergi istisnası ve tapu harcı dahil konuları Hazine ve Maliye Bakanlığı ile görüşüyoruz" dedi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU