Anadolu Leoparı'nın foto kapanla kaydedilen son görüntüleri paylaşıldı

Bakan Kirişçi, "Onları korumak zorundayız, bu yüzden yaşam alanlarını gizli tutacağız" dedi

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Başkaları bizim sırtımızdan milyonlarca dolar kazanç elde ederken bunun kaynağı bizim endemik türlerimiz olduğu halde buralardan ekonomik olarak istifade edemeyen bir ülke konumundayız. Biz de payımıza düşeni alabilmeliyiz. Şu an Bakanlığımızda taslak şeklinde hazırlanan bir çalışma var, bunu Meclis'imize sunmuş olacağız" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kirişci, Orman Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü Etkinliği'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin jeostratejik konumunun önemine işaret ederek salgın döneminde artan lojistik maliyetlerinden dolayı ülkenin konumunun fırsata çevrildiğini söyledi.

"Türkiye’de en son 1974’te görülen Anadolu Leoparı yeniden görülmeye başlandı"

Kirişci ayrıca nesli tehlike altında olan ve Türkiye'de en son 1974'te görülen Anadolu Leoparı'nın yeniden görülmeye başlandığını ifade ederek Anadolu Leoparı'nın sayıca artırılması için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Yerleri gizli tutulacak

Bakan Kirişçi, sosyal medyada Anadolu Leoparının son görüntülerini paylaşırken, “Onları korumak zorundayız, bu yüzden yaşam alanlarını gizli tutacağız. Emeği geçenleri gönülden kutluyorum” dedi.

Anadolu Leoparı'nın foto kapanla kaydedilen son görüntülerinin konuklarla paylaşıldığı etkinlikte Bakan Kirişci, konuşmaların ardından endemik türlerin yer aldığı sergiyi gezdi. 

"13 bin 404 tür tespit edilerek kayıt altına alındı"

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü İsmail Üzmez de etkinlikte yaptığı konuşmada 81 ilde bitki ve hayvan çeşitliliği envanterini yaptıklarını anlattı. Üzmez, yapılan çalışmayla 13 bin 404 türün tespit edilerek kayıt altını alındığını söyledi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU