Erdoğan: SADAT'ın yöneticileriyle yakından uzaktan hiçbir alakamız yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan "SADAT'ın yöneticileri ile yakından uzaktan hiçbir alakam olmadığı halde bunu bizim şu anda kullandığımız, adeta darbeci oluşum olduğunu söyleyecek kadar bu başkan terbiyesizleşiyor" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen cezaların Yargıtay tarafından onanmasına değinen Erdoğan, "CHP ve şurekası sürekli öyle yalanlarla ki karşımıza çıkıyorlar ki muhatap alıp cevap vermeyi zul kabul ediyoruz. CHP İstanbul İl Başkanı'nın bazı mahkumiyet kararlarının onanmasının ardından  bize yönelik hakaret furyası başlattılar" diye konuştu.

"SADAT tantanası çıkardılar"

Erdoğan şöyle devam etti:

Yargı kararları elbette eleştirilebilir. Ettikleri her kem sözün, attıkları her ifitiranın cevabını hukuk önünde vereceklerdir. Diyelim kuyruk acıları var, sağa sola saldırıyorlar, ardından akılla ilgisi olmayan SADAT tantanası çıkardılar.

2018'de halen CHP ittifakı içinde yer alan bir siyasi partinin genel başkanı hanımefendi ülkemizin çeşitli yerlerinde silahlı eğitim kampları kurulduğu iddiasını dile getirmişti. Soruşturma açılmış, savcılık bu iddianın yalan olduğunu belgelerle ortaya koymuştu. CHP'nin başındaki zat SADAT'ın önüne baskın yapar gidip benzer zırvaları sıralamıştır. Bu çıkışın niçin şimdi yapıldığını iyi biliyoruz. Tüm kalbimle diyorum ki; başaramayacaksınız. SADAT'ın yöneticileri ile yakından uzaktan hiçbir alakam olmadığı halde bunu bizim şu anda kullandığımız adeta darbeci oluşum olduğunu söyleyecek kadar bu başkan terbiyesizleşiyor. Bay Kemal sen ne dersen de sabahtan akşama kadar yalan yatıyorsun, yalanla kalkıyorsun. Darbecilere yaptıramadığını sinsi çelmelerle başarıya ulaştıramadığınız işi Bay Kemal gibi karikatür tiple hiç elde edemezsiniz. 

"Millet bahçesine çevrecilik adına karşı çıkmaları tam bir garabettir"

Yıkımına başlanan Atatürk Havalimanı da Erdoğan'ın gündemindeydi.

"SADAT tartışması bitmeden Atatürk Havalimanı'nda inşa edeceğimiz Millet Bahçesi'e binbir yalanla saldırmaya başladılar" ifadesini kullanan Erdoğan şöyle devam etti:

Sadece kargo bölümü Atatürk Havalimanı kadar olan İstanbul Havalimanı ülkemizin kazanımlarında yer etmiştir. Atatürk Havalimanı'nın bir pisti oradaki hastaneye hizmet etmek üzere tutulmaktadır. Yeni havalimanı milletin cebinden tek kuruş para çıkmadan inşa edilmiş, milletin cebine para aktaran bir kaynak haline gelmiştir. Dünyanın en prestijli havalimanları arasına giren bu eseri itibarsızlaştırma çabaları beyhudedir. Millet bahçesine çevrecilik adına karşı çıkmaları tam bir garabettir.   

Fetih kutlamaları Atatürk Havalimanı'nda 

29 Mayıs'ta İstanbul'un fethi kutlamalarının Atatürk Havalimanı'nda kutlanacağını açıklayan Erdoğan "29 Mayıs'ı da Bay Kemal istersen sen de gel, Atatürk Havalimanı'nda kutlayacağız. Sen 700 kişiyi falan topla oraya götür orada engeller kurmaya çalış. Ama biz orada 29 Mayıs İstanbul'un fethini kutlayacağız. O gün ağacı dikeceğiz ve inşallah bahçenin temelini de atacağız" diye konuştu.

"Teröristleri vermeyeceksiniz ama bizden NATO üyeliğini isteyeceksiniz"

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine başvurmasını da değerlendiren Erdoğan, "Önümüze getirilen her teklife sorgusuz sualsiz evet diyeceğimiz anlamına gelmiyor. Hem PKK/YPG terör örgütüne destek verip hem de bizden NATO üyeliği için destek istemek en hafif tabiri ile tutarsızlıktır. İsveç'ten 30 terörist istedik, vermeyiz dediler. Siz teröristleri vermeyeceksiniz ama bizden NATO üyeliğini isteyeceksiniz. Bu güvenlik teşkilatını güvenlikten yoksun hale getirmeye biz 'evet' diyemeyiz." ifadelerini kullandı.

SADAT'ın kurucusu Erdoğan'ın danışmanıydı

SADAT’ın kurucusu Adnan Tanrıverdi 2016'dan 2019'a kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanlığını yürütmüştü.

Adnan Tanrıverdi 2018 yılında Afrin harekatı öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki "Güvenlik Zirvesi"ne de katılmıştı.

ad.jpg
Fotoğraf: Cumhurbaşkanlığı

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU