BAE Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid el Nahyan hayatını kaybetti

Halife bin Zayed el Nahyan'ın vefatı sonrası ülkede bugünden itibaren 40 günlük resmi yas ilan edildiği ve bayrakların yarıya indirileceği kaydedildi

Fotoğraf: Reuters

BAE resmi haber ajansı WAM’da yer alan haberde, “Devlet Başkanlığı İşleri Bakanlığı, 74 yaşındaki BAE Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayed Al Nahyan’ın 13 Mayıs günü hayatını kaybetmesi nedeniyle BAE halkına, Arap ve İslam ulusuna ve dünyaya başsağlığı diliyor” ifadeleri yer aldı

Ülkede bugünden itibaren 40 günlük resmi yas ilan edildiği ve bayrakların yarıya indirileceği kaydedilirken, bakanlıklarda, devlet dairelerinde ve özel sektörde de 3 gün çalışmalara ara verileceği belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Federal ve yerel düzeydeki bakanlıklar ve devlet dairelerinin yanı sıra özel sektördeki çalışmalar da bugünden itibaren üç gün süreyle askıya alındı.

Halife bin Zayed kimdir?

BAE Devlet Başkanı Halife bin Zayid el Nahyan 7 Eylül 1948 tarihinde El Ayn, Abu Dabi'de dünyaya geldi. 

Birleşik Krallık'ta Sandhurst Kraliyet Askeri Akademisinde eğitimini tamamladı.

6 Ağustos 1966 tarihinde babası Abu Dabi Emiri olunca Halife Bin Zayid el Nehyan da belediye başkanı makamına getirildi.

2 Aralık 1971 tarihinde Birleşik Arap Emirliği kurulduğunda Abu Dabi Emiri olan babası Zayid bin Sultan el Nehyan (BAE) devlet başkanı seçildi.  Halife bin Zayid el Nehyan da bu süre içinde başbakan olarak görev yaptı.

Ölen babası Zayid bin Sultan el Nehyan'ın yerine 3 Kasım 2004 tarihinde göreve başladı ve ülkenin devlet başkanı oldu.

 

Independent Türkçe, Şarku’l Avsat, AA

DAHA FAZLA HABER OKU