Johnny Depp hayranları, mahkeme çıkışında Amber Heard'ü yuhaladı

Heard pikap kamyonetle mahkemeden ayrılırken kalabalık ıslık çalıyor, hakaretler savuruyor, oyuncuya "cadı" diyor

Amber Heard, Fairfax'teki mahkeme salonunda (AFP)

Amber Heard, kendisi ve eski kocası Johnny Depp arasındaki iftira davasının görüldüğü Virginia mahkemesinden çıkarken yuhalandı.

O anları kaydeden videoda, 25 Nisan Pazartesi günü Heard mahkemeden ayrılırken Depp hayranlarından oluşan kalabalığın hoşnutsuzluklarını ifade ettiği görülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Depp ve Heard arasındaki iftira davası, Depp'in Mart 2019'da eski eşine açtığı dava sonrasında 11 Nisan'da Virginia eyaletindeki Fairfax şehrinde başladı. Depp, Aralık 2018'de The Washington Post'ta yayımlanan "Cinsel şiddete karşı sesimi yükselttim ve kültürümüzün gazabına uğradım. Bu değişmek zorunda" başlıklı yorum yazısında Heard'ün kendisinin kişilik haklarına saldırdığını iddia ediyor.

Pazartesi günü DarthN3ws YouTube kanalında paylaşılan videoyu çeken kişi, diğerleri de katılırken Heard'ü yuhalıyor. Kalabalıktaki diğer kişilerin de ıslık çaldığı, Heard'e hakaret ettiği ve bir kişinin ona "cadı" dediği duyuluyor.

Başka biri, "Hayır kurumu parası nerede?" diye soruyor. Videoda, Heard'ün bir pikap kamyonetin ön yolcu koltuğunda otururken bir grup izleyicinin yanından geçtiği görülüyor.

Sokağın diğer tarafında, mahkemenin dışında bekleyen başka bir kişinin bir alpaka getirmiş olduğu görülüyor.
 


2018'deki yorum yazısında Heard, "Birçok kadın gibi ben de üniversite çağına gelene kadar taciz edildim ve cinsel saldırıya uğradım. Ama sessiz kaldım, şikayette bulunmanın adaleti getirmesini beklemiyordum. Ben de kendimi mağdur olarak görmedim" diye yazmıştı.

Heard "Sonra iki yıl önce, aile içi şiddeti temsil eden bir kamuoyu figürü oldum ve kültürümüzün sesini yükselten kadınlara yönelik gazabının tüm gücünü hissettim" diye ekliyordu.

Yazıda Depp'in adı geçmese de kendisinin hukuk ekibi, yazının "Depp'in aile içi şiddet uygulayan biri olduğuna dair açık ima" içerdiğini savunuyor ve bunun "kategorik ve bariz biçimde yanlış" olduğunu söylüyor. Depp, "en az 50 milyon dolar" tazminat talep ediyor.

Heard, rahatsızlık yaşadığı ve Depp'in iddialarına karşı dokunulmazlık sağlamak için Depp'e 100 milyon dolarlık karşı dava açtı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU