Akif Beki: Bakan Nebati'nin gurur tablosu

"Ezanı susturup bayrağı indiremediği için kafasını kim duvarlara vuruyordur?"

Fotoğraf: AA

Karar yazarı Akif Beki, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin son günlerde kullandığı ifadeleri eleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beki, bugünkü köşe yazısında Nebati’nin “kendinden bahsetmeyi sevdiğini, durdurulamadığını” söyledi ve şunları yazdı:

Dün “Sonraki cümlesi öncekini düzeltiyor: 20 yıldır çözemedikleri hiçbir sorun yoksa enflasyon ne; enflasyonu hala çözeceklerse, çözemedikleri hiçbir sorun nasıl yok” dememe kalmadı. Akşamı bulmadan, iki laf daha patlattı. Biri; “Bayrak yere inmeyecek, ezan susmayacak, bırakın onlar başlarını duvara vursunlar.” Diğeri ise “Türk lirası en düşük durumda, daha ineceği bir yer yok, vatandaş rahat olsun.” İkisi de birbirinden dayanılmaz. Kendini konuşturmayı yine başardı.

“TL düşeceği en dibe düştüyse milletimiz, TL’yle iş yapmanın güzelliğini yaşamaya nasıl başladı? Halkımız, güçlü TL’nin tadını nasıl aldı? Kendisi bunu nasıl söyleyebiliyor?” diye soran Beki, şöyle devam etti:

Faiz çeteleriyle, küresel tefecilerle mücadele adına MB faizinin 14’e düşürülmesi, TL’yi dibe çekti. Ama “lan nasıl” olduysa, dolar ve faizciler kazandı. Bakan’ın, “alnımızın akı” ve fahiş faizle dolar borçlanmaya gittiği Londra bankerleri, rüyalarında göremeyeceği oranları gördü. TL’ye, bankalar faiz veriyordu. Artık Hazine, faizin üstünü dolara tamamlıyor. Hazine, TL cinsinden de MB faizinin çok ama çok üstünde borçlanıyor. Yani kaybeden, milli paramız TL ile enflasyonun ezdiği halk oldu. Bakan Nebati; “Bu gurur hepimizin, Türkiye’nin, AK Parti’nin” diyor.

Karar yazarı, “Bu durumda; ezanı susturup bayrağı indiremediği için kafasını kim duvarlara vuruyordur?” diye sordu.

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU