Erdoğan: Her seçim hayatidir ama 2023 seçimleri milletimiz için yol ayrımını ifade edecektir

Erdoğan, "Döviz, faiz ve enflasyondaki dalgalanmalar yaşadığımız geçiş sürecinin bedelleri" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılarak açıklamalarda bulundu.

2023 seçimlerinin arifesinde olduklarını vurgulayan "Her seçim önemlidir, hayatidir. Ama 2023 seçimleri AK Parti'nin ve Cumhur İttifakı'nın geleceği ötesinde ülkemiz ve milletimiz için yol ayrımını ifade edecektir" dedi.

"Türkiye'yi Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı hedeflerine ulaştırmanın peşindeyiz" diyen Erdoğan, "Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi haline getirerek asırlık özlemlere kavuşturma taahhüdünü veriyoruz" ifadesini kullandı.

"Enflasyondaki dalgalanmalar yaşadığımız geçiş sürecinin bedelleridir"

Erdoğan konuşmasında, döviz kuru ve enflasyon konusuna da değindi.

"Döviz kurundaki, faizlerdeki, enflasyondaki dalgalanmalar yaşadığımız geçiş sürecinin bedelleridir" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Durmuyoruz, yatırımları yaparken özellikle zaman oluyor, PPP denilen yap-işlet-devretle bu adımları atıyoruz, akılları almıyor. Bu yüklenici firmaların kendi imkanlarıyla bütün bu yatırımı yapıp sonra da yaptığımız ihaleyle, 10-15-20 senede bunun bedelini devlet olarak biz bunu ödüyoruz. Devletin kasasından bir kuruş çıkmıyor. Belli bir ücretle köprü-otobandan geçen vatandaş ödüyor, açık varsa devlet yüklenici firmaya ödüyor. Biz süratle bu yatırımları yaparak ülkemizi ayağa kaldırdık. Bunu hastanelerde de yaptık. Şu anda 19 şehir hastanesi var. Bunları aynı anlayışla yaptık. Bu şehir hastanelerimizle iftiahr ediyoruz.

"Muhalefetin gelecek için projeleri mevcut değil"

Konuşmsında muhalefet partilerine yönelik de eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Muhalefet eser ve hizmet merkezli tartışmalardan kaçıyor. Hem geçmişteki müktesebatları nedeniyle söyleyecekleri söz, hem de gelecek için projeleri mevcut değil. Bizim de üzerine gitmemiz gereken yer burasıdır" dedi.

"Batı'da ne varsa Doğu'da da o olacak dedik"

"Ülkemizin hiçbir ilini, ilçesini, köyünü ihmal etmeden her karış vatan toprağına hizmetlerimizle mührümüzü vurduk" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Batı'da ne varsa Doğu'da da o olacak dedik. Bazıları saf saf soruyor: 'Ya siz gerçekten Kürtleri de seviyor musunuz?' Ya Allah'tan korkun. Bizde ayrım yok. Rabbimizin tüm yarattıklarının siyahıyla beyazıyla, hepsi bunlar bizim kardeşlerimiz. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Seçim kanununda değişiklik

Erdoğan, AK Parti ve MHP'nin seçim kanununda değişiklik yapılmasıyla ilgili hazırladığı teklifi de değerlendirerek şunları söyledi:

Seçim barajının yüzde 7'ye düşürülmesinden ittifakların milletvekili çıkarma hesabının yeniden yapılmasına kadar pek çok düzenlemeyi içeren bu teklifin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Seçim kanununda yapılacak bu düzenlemeler en çok CHP milletvekillerini rahatlatacaktır diye düşünüyorum. Bu partinin milletvekilleri seçimler öncesi gruplar halinde gözleri yaşlı boyunları bükük başka partilere altın tepside ikram ediliyordu.

Yeni düzenleme ile Meclis'te grup kurmak tek başına yeterli olmayacağı için bu tür taşınmalar artık ihtiyaç kalmayacak. CHP milletvekillerinin tuzluk gibi siyaset masasında dolaştığı tablolarla bir daha karşılaşmayacağız. CHP, mensuplarının seçilmesi gereken yerlerin bir kısmını diğer partilerin adaylarına peşkeş çekiyordu. Bu garabetin önüne geçiliyor. Seçime katılmak için Meclis'te grup kurmak yeterli olmayacağı için siyasi mühendislik gayretinin ürünü taşınmalara ihtiyaç olmayacak.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU