Prof. Hasan Köni: Bizim erkekler Ukraynalıların gelmesini bekliyor ama maalesef Avrupa’ya gidiyorlar

“Tabii başka konu, edebiyat olarak söylüyorum”

Siyaset bilimci Prof. Hasan Köni, "Bizim erkekler Ukraynalıların gelmesini bekliyor. Ama maalesef Avrupa’ya gidiyorlar” dedi.

Habertürk’te Hülya Hökenek’in canlı yayın konuğu olan Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Köni, Rusya Ukrayna savaşına dair değerlendirmelerde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Köni, savaş dolayısıyla ülkelerini terk etmek zorunda kalan insanlardan bahsederken "Bizim erkekler Ukraynalıların gelmesini bekliyor. Ama maalesef Avrupa’ya gidiyorlar” şeklinde bir ifade kullandı.

Köni, sözlerinin devamına “Tabii başka konu, edebiyat olarak söylüyorum” ifadesini ekledi. Hökenek'in müdahalede bulunmadığı Köni, ilerleyen değerlendirmelerinde ifadeleri için herhangi bir düzeltme yapmadı.

Habertürk TV’nin dış politika ve güvenlik politikaları yayın koordinatörü Çetiner Çetin de Rusya’nın Ukrayna’ya saldırdığı ilk günlerde "Ukrayna'da bir ulus kimliği oluşmadığı için büyük sorunlarla karşı karşıya insanlar. Örneğin, insanlar ülkelerini terk ediyorlar. Kadınlar ülkeyi terk ediyor. Türkiye'de hiçbir kadın kocasını bırakıp kaçmaz" ifadelerini kullanmıştı. Çetiner’in bu ifadeleri sosyal medyada eleştirilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU