Peaky Blinders'ın seti yandı

Dalton Mills adlı ünlü bina hem Downtown Abbey'nin hem de Peaky Blinders'ın seti olarak kullanılmıştı

Birleşik Krallık'ın Batı Yorkshire bölgesindeki Dalton Mills binası 3 Mart Perşembe günü büyük bir yangınla kül oldu. Tekstil fabrikasından dizi setine dönüştürülen bina hem Downtown Abbey'nin hem de Peaky Blinders'ın çekimlerinde kullanılmıştı. 

1869'da inşa edilen Dalton Mills bir dönem Yorkshire'ın en büyük tekstil fabrikasıydı ve iki binden fazla çalışana ev sahipliği yapıyordu. 

Variety'nin haberine göre Batı Yorkshire İtfaiye Teşkilatı yangını doğruladı. Yoğun duman nedeniyle bölge sakinlerine evlerinin kapı ve pencerelerini kapatmaları ve yangının gerçekleştiği alana yaklaşmamaları tavsiye edildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İtfaiye çalışanlarına ek olarak polis ekiplerinin ve ambulansın da yangın yerine intikal ettiği belirtildi. 

Ekipler yangını olabildiğince çabuk durdurabilmek için Aire Nehri'nden de su çekti. 

Batı Yorkshire İtfaiye Teşkilatı binanın tamamının yangından etkilendiğini söyledi. 

Dalton Mills iki ünlü Britanya dizisi Downtown Abbey ve Peaky Blinders'ın birkaç bölümünde fon olarak kullanılmıştı. Bina 2016 yapımı film The Limehouse Golem'in çekimlerinde de yer almıştı. 

 

 

The Great Train Robbery, Gunpowder ve To Walk Invisible gibi yapımlar da Dalton Mills'in görülebileceği yapımlar arasında.

Binanın bir restorasyonla kurtarılıp kurtarılamayacağı belli değil. Yangında kimsenin yaralanmadığı belirtildi ve olayla bağlantılı olarak 5 kişi kundaklama şüphesiyle gözaltına alındı. 

Eğlence sektörünün önemli çekim alanlarından biri olması nedeniyle Dalton Mills'in yanması büyük bir kayıp olarak değerlendiriliyor. 

Binada 2011'de de yangın çıkmış ancak hasar daha sonra restorasyonla giderilmişti. 

 

Independent Türkçe, Variety, Screenrant, BBC

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU