Polis ile avukatın tartışmasına müdahale etmeyen amirin savunması: Saç ektirmeye gitmiştim

Yaşanan tartışmada polis şefinin Avukat Talu’ya, "Avukatsan Allah mısın? Şunun oturuşuna bak. Saygısız. Çık git benim sabrımı taşırma" dediği iddia edildi

Avukat Tuğba Talu yaklaşık 5-6 saat boyunca karakolda bekledi / Kolaj: Independent Türkçe

Avukat Tuğba Talu geçtiğimiz Cuma günü gözaltındaki müvekkiliyle görüşmek için Üsküdar'daki Şehit Altuğ Verdi Polis Merkezi'ne gitti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Avukatsan Allah mısın? Şunun oturuşuna bak"

Halk TV'den Seyhan Avşar'ın tutanaklara yansıyanlardan aktardığı bilgiye göre; kimliğini ibraz ederek müvekkilini görmek isteyen Talu'ya görevli polis memuru, "Şefime sormam lazım" dedi. Beklemeye başlayan Talu'nun yanına gelen bir polis memuru müvekkiliyle görüşme yapamayacağını söyleyerek, "Yarın savcılığa götürülüp, ifade verecek. Orada görürsün" dedi. Talu'nun ısrarcı davranması üzerine polis şefi, "Göstermiyorum. Çıkın gidin" diye karşılık verdi. Bunun üzerine Talu avukat olduğunu hatırlattı. Bu kez polis şefi, "Avukatsan Allah mısın? Şunun oturuşuna bak. Saygısız. Çık git benim sabrımı taşırma" dedi. "Burası kamu alanı, sizin mülkünüz değil. Beni kovamazsınız" şeklinde yanıt veren avukat Talu yaklaşık 5-6 saat boyunca karakolda bekledi. Bu süreçte polis şefi Talu'nun kimliğini alarak tutanak tuttu.

Barodan avukatlar karakola gitti

İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi'nden yetkililer ve Avukat Hakları Grubu'ndan çok sayıda avukat ise Talu'ya destek için karakola gitti. Ancak Talu ile tartışma yaşayan polis memuru bu kez onlara, "Neden toplandınız benim karakolumda beni mi yargılıyorsunuz?" dedi. Tüm yaşananlar avukatlar tarafından da tutanak altına alınırken saatler sonra Talu müvekkili ile görüştürüldü.

"Randevum vardı, saç ektirmeye gittim"

Yaşananların ardından G. isimli polis amiri, "Olayların bu noktaya gelmesine üzüldüm" dedi. Avukat Talu, "Üzüldüyseniz neden müdahale etmediniz" diye sordu. Amir G. "Randevum vardı. Saç ektirmeye gitmiştim" dedi.

Şikayetçi oldu

Avukat Tuğba Talu, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği dilekçe ile kendisine hakaret eden ve işini yapmasına engel olan polisten ve mesai saatleri içirişinde saç ektirmeye giden polis amirinden şikâyetçi oldu. Talu, karakoldaki kamera kayıtlarının incelenerek polislerin cezalandırılmasını istedi.

"Bir komutan çocuğu olarak…"

Avukat Tuğba Talu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yaşadığı olayı Korkusuz gazetesindeki köşesine taşıyan Barış Yarkadaş'a teşekkür ederken şu ifadeleri kullandı:

Diyarbakır Silvan'da doğmuş, Hakkari Şemdinli'de ilkokula başlamış, Van'da ortaokulu okumuş babamın terörle mücadele görevinden dolayı tüm bu süreçte sıcak temas çatışma, canlı bomba , paket bomba her türlü terör faaliyetini yaşamış vatanını milletini polisini askeri seven, onların ve ailelerinin yaşadığı zorluğı en derinden bilen bir komutan çocuğu olarak bir polis memuru tarafından mesleğimin icrasının engellenmesi ve müvekkilimin avukat ile görüş hakkının tamamen keyfi ve hukuk dışı bir şekilde engellenmesini köşesine taşıyan sevgili dostum Sayın CHP eski dönem vekili Barış Yarkadaş'a benim sesim olduğu için ve o gün polis merkezine desteğe gelen tüm meslektaşlarıma da beni yalnız bırakmadıkları için sonsuz teşekkürler ederim

CHP’li Aydoğan konuyu Meclis gündemine taşıdı

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Turan Aydoğan müvekkili ile görüşmesi kamu görevlisi tarafından engellenmeye çalışan Avukat Tuğba Talu’nun yaşadığı hukuksuz muameleyi Meclis gündemine taşıdı.

Konuyu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis gündemine taşıyan Aydoğan, "Hukuk birilerinin keyfine göre şekillenemez. Bir avukat müvekkili ile görüştürülmüyorsa kimse bize bu ülkede hukuk var diyemez. Her gün yüzlerce hukuk ihlali yaşıyoruz. Katlettikleri hukuk yarın onların da ekmek gibi, su gibi ihtiyacı olacak" dedi.

Aydoğan Soylu’a şu soruları yöneltti:

  • Karakolda yaşanan bu hukuksuz muamele karşısında sorumlular hakkında işlem başlatmış ya da başlatılacak mıdır?
  • Bu tür hukuksuz uygulamalar başka avukatların da başına gelmiş midir? Bu tarzda uygulamalar bağlamında başka şikayetler var mıdır?
  • Tuğba Talu'nun yaşadığı olayın ispatını içeren kamera kayıtları savcılığa teslim edilmiş midir?
  • Kamu görevlilerinin yasal sınırlar dışına çıkmasını ve keyfi hareket etmesini engellenmek adına bir çalışmanız ya da yaptırımınız olacak mıdır?

 

Halktv.com.tr, Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU