Yeni Yüzüklerin Efendisi dizisinde Game of Thrones'daki gibi seks sahneleri olacak mı?

Patrick McKay diziyi her yaştan izleyicinin seyredebileceği şekilde hazırladıklarını söyledi

Elrond ve Galdriel karakterinin ilk görüntüsü paylaşıldı (Amazon Studios)

J.R.R. Tolkien'in kitaplarından uyarlanan ve Amazon Prime'da yayımlanacak Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri'nden (The Lord of the Rings: The Rings of Power) gelen ilk görüntüler sosyal medyada büyük bir tartışma yarattı. Tolkien'in Orta Dünya evreninde siyahilere yer vermemesine rağmen Amazon'un siyahi elf ve cüce karakterleri diziye eklediğinin kesinleşmesi yeni yapıma dair soru işaretlerini artırdı.

Yüzüklerin Efendisi hayranlarının bir kısmı Tolkien'in eserlerine sadık kalınmadığı gerekçesiyle Amazon'u eleştirirken, tartışmanın diğer tarafında yer alan kişilerse dizide çeşitliliğe yer verilecek olmasından ötürü memnun. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bununla birlikte Güç Yüzükleri'nde, HBO'nun popüler yapımı Game of Thrones'dakine benzer düzeyde seks sahnelerinin ve çıplaklığın olup olmayacağı büyük bir merak konusu.

Vanity Fair'e konuşan dizi sorumlusu Patrick McKay, yapımın Game of Thrones'a benzemeyeceğini ve amaçlarının 10 yaşındaki çocuklar dahil herkesin diziyi rahatlıkla izlemesini sağlamak olduğunu söyledi. "Tolkien'in kitaplarındaki ton hakkında konuştuklarını" ifade eden McKay dizinin çocuklar için bir miktar korkutucu olabileceğini belirtti. 

Dizi sorumlusu ayrıca kendi bakış açısından Tolkien'in hikayesinin, "dostluk, kardeşlik ve büyük bir karanlığın üstesinden gelen mazlumlarla" ilgili olduğunu söyledi. Söz konusu röportajda dizide yer alacak çıplaklık düzeyi hakkındaki tartışmaya dair daha fazla bilgi verilmedi. 

Amazon'un dizi için bir samimiyet koordinatörü işe aldığı haberinin Ekim 2020'de ortaya çıkmasının ardından dizide bolca seks ve çıplaklık olacağı düşünülmüştü. Haberin ardından Glasgow Üniversitesi'nde Tolkien'in eserleri üzerine çalışmalar yürüten akademisyen Dimitra Fimi dizinin "Game of Thrones'un İkinci Çağı" gibi görünmesinden endişe duyduğunu dile getirmişti. 

Söz konusu haberin ardından ateşli Tolkien hayranlarıysa imza kampanyası düzenleyerek çıplaklık istemediklerini dile getirmişti. 

Hayranların çıplaklık olup olmadığını görmesi için dizinin yayımlanacağı 2 Eylül 2022'ye kadar beklemesi gerekecek. 

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri, Orta Dünya'nın İkinci Çağı'nı konu alacak. 

 

Independent Türkçe, Vanity Fair, Insider

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU