Rusya'dan Ukrayna'ya 'ABD' uyarısı: Irak, Suriye ve Libya'nın kaderini hatırlayın

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova "Ukrayna bağlamında, Hollywood kurallarına göre çekilecek ve dünya çapında gişe rekorları kıracak bir sonraki filmde ‘tali hasar’ terimi kullanılacak" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna hükümetinin "Irak, Suriye, Libya ve ABD tarafından işgal edilen diğer devletlerin kaderini hatırlaması gerektiğini" söyledi.

Sputnik Türkçe'de yer alan habere göre; Telegram kanalından paylaşım yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "Alaycı ve küstah bir şekilde dünyanın her tarafına girerek, geride ölüm ve kaos bırakıyorlar. Kiev rejimi, yöneticileri bu aşırı çirkinliğin suç ortağı olmak isteseler bile, bu rolün küratörler tarafından kendilerine verilmeyeceğini anlamalıdır. Ukrayna bağlamında, Hollywood kurallarına göre çekilecek ve dünya çapında gişe rekorları kıracak bir sonraki filmde ‘tali hasar’ terimi kullanılacak" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zaharova, Ukrayna hükümetine, 1997-2000 yıllarında Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanlığı yapan ABD’li emekli Orgeneral Wesley Clark’ın 2007'de California Commonwealth Club'da okuduğu "Liderlik zamanı: Görev, onur, ülke uğruna" başlıklı raporunu hatırlamalarını tavsiye ederek, Clark’ın şu sözlerini aktardı:

Bir keresinde Pentagon'daydım. Genelkurmay sözcüsü beni ofisine çağırdı ve Irak'a saldıracağımızı bilmemi istediğini söyledi. Nedenini sordum. O da 'Biz bilmiyoruz' dedi. Saddam'ı 11 Eylül'e bağlayıp bağlamayacaklarını sordum, 'Hayır' dedi. Altı hafta sonra Pentagon'a döndüğümde onu gördüm. Ona neden Irak'a saldırdığımızı ve saldırmaya devam edip etmeyeceğimizi sordum. Her şeyin daha da kötü olduğunu söyledi. Masadan bir kağıt aldı ve bu resmi notu Savunma Bakanlığından yeni aldığını söyledi. ‘ABD’li emekli Orgeneral Wesley Clark. Irak'tan başlayacağız, Suriye, Lübnan, Libya, Somali, Sudan ve İran'da devam edeceğiz. Bu inanılmaz!’ dedi. Ordunun görevi, çatışmaları önlemek değil savaşları başlatmak ve hükümetleri değiştirmektir. Başka ülkeleri işgal edeceğiz

 

 

 

Sputnik Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU