Gaffar Okkan ve 5 polis memuru törenle anıldı

Diyarbakır'da şehit edilen Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve 5 polis memuru törenle anıldı. Okkan için Hendek’teki mezarı başında da tören düzenlendi

Diyarbakır'da 21 yıl önce silahlı saldırıda şehit edilen İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve 5 polis memuru için anma töreni düzenlendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

24 Ocak 2001 tarihinde şehit edilen Okkan ile polis memurları Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi, Atilla Durmuş ve Selahattin Baysoy için İl Emniyet Müdürlüğünce, saldırının gerçekleştirildiği merkez Yenişehir ilçesi Sezai Karakoç Bulvarı'nda düzenlenen törende, Kur'an-ı Kerim okundu, şehitler için dua edildi.

Törene katılan gaziler, polis memurları ve vatandaşlar Şehitlik Anıtı'na karanfil bıraktı. Bazı binaların balkonlarına ve camlarına Okkan'ın fotoğrafı asıldı.

İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, törende yaptığı konuşmada, 24 Ocak 2001'de terör örgütünün kurduğu hain pusu sonucu şehadete uğurladıkları yiğit polis memuru Okkan ve mesai arkadaşlarını anmak için bir araya geldiklerini söyledi.

"Diyarbakırlılar Ali Gaffar Okkan'ı unutmadılar ve unutmayacaklar"

"Milletler yiğit ve kahraman evlatlarının omuzlarında yükselirler." diyen Aşkın, Türkiye'nin "yiğit evlatlar" konusunda dünyanın en şanslı ülkesi olduğunu vurguladı.

Okkan'ın bir kentin gönlünde nasıl taht kurabileceğinin en güzel örneği olduğunu dile getiren Aşkın, şunları kaydetti:

Bu kentin her sokağı her çocuğu her garibanı her yardıma muhtaç olanı her kadını ve her erkeği onu 'Gaffar baba' diye adlandırmıştır. Bu herkese kısmet olmayacak bir gönüllerde taht kurmaydı. Diyarbakır'da gezdiğimiz her sokakta, gördüğümüz birçok iş yerinde ve evde onun o gülen yüzüyle fotoğrafını görüyoruz. Diyarbakırlılar Ali Gaffar Okkan'ı unutmadılar ve unutmayacaklar. Çünkü o bu kenti çok seviyordu. Gerçekten de Diyarbakırlılar da Okkan'ı çok sevmişti. Terörün lanet yüzünü biz burada 21 yıl önce bir kez daha gördük

"İl Emniyet Müdürlüğünün bütün personeli ve Türkiye'de çalışan bütün güvenlik kuvvetleri bu tarz olaylar tekrar meydana gelmesin, vatandaşlarımızda terör kaygısı olmasın, hiçbir yerde bombalar patlamasın, ülkemizin huzur içinde olması için görev yapıyoruz." ifadelerini kullanan Aşkın, Okkan'ın yolunda giden yaklaşık 10 bin personelin onun hizmetlerini sürdürmeye çalıştığını aktardı.

Hendek’teki mezarı başında da anma töreni düzenlendi

Ali Gaffar Okkan, Sakarya'nın Hendek ilçesindeki mezarı başında da anıldı.

Şehidin kabri başında düzenlenen törene, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Aydın Kutlu, Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Programda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı'nın ardından Okkan'ın öz geçmişi okundu.

hendek.jpg
 Ali Gaffar Okkan, Sakarya'nın Hendek ilçesindeki mezarı başında anıldı / Fotoğraf: Twitter @SakaryaValiligi

Okkan'ın hem meslek hem de bu vatanın has evladı olması itibarıyla gerçekten vatanına borcunu ödemiş bir kişi olduğunu vurgulayan Vali Kaldırım, "Gelecek nesillere örneklik teşkil etmiş, milletimizin değerlerini, maneviyatını, aziz bayrağımıza bağlılığı en iyi şekilde temsil etmiş, görevini bihakkın yerine getirmiş kardeşimizdir" dedi.

Kaldırım, "Ali Gaffar Okkan ve aziz şehitlerimiz, bu ülkeyi daha da büyütmek, geliştirmek ve tekrar eski şanlı günlerine kavuşturmak için bize çok büyük emanet bıraktı. İnşallah bu sorumlulukla çalışacağız, birlik beraberlik içerisinde hareket ederek yeryüzünde o şanı, şerefi yine dalgalandıracağız" ifadelerini kullandı.

"Huzur içerisinde yaşayabiliyorsak, aziz şehitlerimiz sayesinde"

İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya da şehit Okkan'ın devletin güler yüzü, şefkatinin göstergesi ve sıcak eli olduğunu dile getirerek, "O, devletimizin terörle mücadelesinde kahramanlaşmış, destanlaşmış, Doğu ile Batı arasında kurduğu gönül köprüsüyle adeta bayraklaşmış, Sakarya ile Diyarbakır arasındaki kardeşliği pekiştirmiştir" dedi.

Okkan'ın görev aldığı her yerde çok sevildiğini ifade eden Kaya, "Bu vatan toprağında huzur içerisinde özgürce yaşayabiliyorsak, minarelerimizden ezanlar dinmiyorsa, gönderimizde bayrağımız nazlı nazlı dalgalanıyorsa, aziz şehitlerimiz sayesindedir. İnanıyorum ki, şehitlerimizin açmış olduğu bu yolda onların izinden yürüyen gençlerimiz de kendilerini sporda, sanatta, bilimde yetiştirerek, mukaddes değerlerimize sahip çıkarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, dünya var oldukça yaşatacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Okkan'ın yakınları, protokol üyeleri ve vatandaşlar, daha sonra mezarına karanfil bıraktı.

 


AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU