Sabah yazarı: Prezervatif satışları neden düştü?

"Pandemi küresel ölçekte cinselliğe büyük darbe vurdu"

Fotoğraf: AP

Sabah yazarı Mevlüt Tezel, dünya çapında prezervatif satışlarının düştüğünü ifade etti.

Tezel bugünkü köşe yazısında dünyanın en büyük prezervatif üreticisi olan Malezyalı Karex şirketinin geçen günlerde açıkladığı verileri paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sabah yazarının yazısının ilgili kısmı şöyle:

Yılda 5,5 milyarın üzerinde prezervatif üreten, 140 ülkede faaliyet gösteren ünlü bir prezervatif markası, son 2 yılda satışlarının yüzde 40 azaldığını açıkladı. Aynı açıklamada dünya genelinde otellerde kalma oranlarının da azaldığına dikkat çekildi. Acaba prezervatifin en çok otellerde kullanıldığını mı ima ettiler? Esprisi, geyiği çok yapılacak bir haber bu!

Sevgili ya da eşle yapılan düzenli ilişki ile kaçamak ve tek gecelik ilişkilerin oranları araştırılsa ne sonuç çıkar acaba? Pandemi yüzünden evlerde daha çok vakit geçiriliyor olmasının cinsel yakınlığı ve prezervatif kullanımını artıracağı düşünülüyordu. Ancak hem prezervatif hem de doğum oranları düştü. Sanal seksin yaygınlaştığını gösteren araştırmalar da var. Özetle pandemi küresel ölçekte cinselliğe büyük darbe vurdu.

Karex’in araştırması

Karex şirketi, geçen günlerde yaptığı açıklamada Kovid-19 salgını ile birlikte satışların adeta çakıldığını açıkladı.

Şirketin CEO’su Goh Miah Kiat, “Satışlarımızın büyük bir kısmı dünya genelindeki hükümetlerin sağlıklı cinsel yaşam için satın alıp vatandaşlarına dağıtmasından geliyordu. Fakat bunun seviyeleri de düştü” dedi.

Salgın dolayısıyla bir dönem birçok ülkede otel ve motellerin kapanmasının satışları etkilediğini söyleyen Kiat, insanların bir araya gelememesinin de satışları düşürdüğünü dile getirdi.

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU