Takla atan arabasında 5 gün mahsur kalan kadın, nasıl sağ kurtulduğunu anlattı

Emekli hemşire 5 gün boyunca yağmur suyu ve dualarla hayatta kaldı

Amanda McFarland (solda), annesi Lynnell McFarland (sağda) için kayıp ihbarında bulunsa bile ekipler kadını ancak 5 günde bulabildi (Jesse Tinsley/The Spokesman-Review)

ABD'nin Washington eyaletinde 68 yaşındaki emekli bir hemşire, ters dönen otomobilinde sıkışmış şekildeyken, dondurucu soğuk altında nasıl 5 gün boyunca yağmur suyuyla hayatta kaldığını anlattı.

Lynnell McFarland, 18 Kasım'da bir akrabasının cenaze töreninden Spokane Valley'deki evine dönerken otomobili buzda kaydı ve ters döndü.

2000 model Mitsubishi Eclipse, Washington'daki Blewett Geçidi yakınlarında 97 no'lu otoyoldan yaklaşık 30 metre uzakta, iki ağaç arasındaki bir hendeğe düşerken, McFarland'ın kolları ve dizleri kırıldı.

Emekli hemşire cep telefonunun, botlarının ve su şişelerinin ön döşeme kısmında olduğunu fakat yaraları yüzünden bunlara ulaşamadığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

McFarland'a yapılan telefon çağrıları cevapsız kalınca, ertesi gün kızı Amanda McFarland yetkililere annesinin kayıp olduğunu bildirdi.

Amanda, NBC'ye bağlı haber kuruluşu KHQ'ya yaptığı açıklamada, "Komşuları cuma sabahı annemi görmediklerini söyledi. İşte o zaman dedim ki, tamam, bunun sadece şeyden fazlası, yani, sadece, bunun sadece telefonunu kaybetmekten fazlası olduğunu düşündüm" dedi.

Kittitas County şerifi bürosundan şerif yardımcıları, McFarland'ın 97 no'lu otoyolda olduğunu tespit etti.

Emekli hemşire o gün daha sonra bir polis memuruyla avcıları fark ettiğini ama ağaçlar sebebiyle aracını göremediklerini söyledi.

Sonrasında kızı sosyal medyaya başvurarak yakınlardaki kişilerden, annesinin telefonunun Blewett Geçidi'nde en son sinyal verdiği dönemeci kontrol etmelerini rica etti.

McFarland, gösterge paneline çarptığını ve bunun kolunda bir açık kırığa, dizinde de başka bir kırığa yol açtığını anlattı.
 


The Spokesman-Review gazetesinde evinden yaptığı açıklamada McFarland, "Emniyet kemerimi kesmek için arkama yaslandığımda kemiklerimi gördüm" dedi.

Günler geçerken dua eden McFarland, ebeveynlerinin kollarının kendini sardığını hissettiğini ifade etti.

Emekli hemşire, "Babam sadece 6 ay önce vefat etti. Ebeveynlerimin kollarının beni sardığını ve Tanrı'nın kollarının hepimizi sardığını hissedebiliyordum" dedi.

McFarland, "Sadece, 'Sevgili Tanrım, bir gün öleceğimi biliyorum ama lütfen bunun asla bulunamayacağım bu karanlık, derin hendekte olmasına izin verme" dedim" diye ekledi.

Emekli hemşirenin hiç yiyeceği yoktu ve 5 gün boyunca plastik poşetlerdeki yağmur suyunu yalayarak hayatta kaldı.

McFarland ve otomobili nihayet eyaletin ulaşım birimi ekibince 5 gün sonra bulundu.

Emekli hemşire, kurtarıldıktan ve Washington'daki Wenatchee'de yer alan bir hastaneye götürüldükten sonra üç sürahi buzlu su içtiğini belirtti.

Anne ve kızı, Noel'i evde birlikte geçirdi. McFarland, "Beni bulmak bir mucizeydi. Buna inatçılık demezdim. Bu kararlılıktı" dedi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU