"Bitcoin gençliğine güvenmeyen" yaşlılar için kripto para birimi oluşturuluyor

"Çok sayıda kripto para şirketi spekülasyona odaklandı ve bu 'geleneksel' müşteriyi rahat hissettirmeye yetmez"

RadioShack'e göre, CEO'luk gibi görevlerde bulunan karar alıcılar, kripto paralara güvenmediği için bu paralar geniş çapta kabul görmüyor (Unsplash)

ABD merkezli perakendeci RadioShack, yaşlı müşterileri için kripto para birimi ve merkeziyetsiz borsa (DeFi) kurduklarını duyurdu.

100. yaşını bu duyuruyla kutlayan şirket, Bitcoin gençlerine "güvenmeyen" yaşlı müşteri kitlesini token'larla tanıştırarak kripto paraları ana akım hale getirmeyi hedefliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Firmanın internet sitesinde yayımlanan açıklamada, "Demografik farklılık, kripto paranın benimsenmesi önünde önemli bir psikolojik engel. Eski nesil, Bitcoin gençliğinin yeni moda fikirlerine güvenmiyor" ifadeleri yer aldı:

Unutmayın, ortalama kripto para alıcısı (Hindistan gibi bazı ülkelerde 24 yaş kadar düşük) ve yaş ortalaması 68 olan CEO kitlesi arasında gerçek bir nesil farkı var. Çok sayıda kripto para şirketi spekülasyona odaklandı ve bu 'geleneksel' müşteriyi rahat hissettirmeye yetmez.

"Bu boşluğu doldurmak için" aynı adı taşıyan özel token'ların takas edilebileceği RADIO isimli bir merkeziyetsiz finans borsası tasarladıklarını ifade eden firma, şöyle ekledi:

Blok zinciri teknolojisinin diğer büyük markalar tarafından ana akım olarak benimsenmesine öncülük etmek için olgunlaştık.

RadioShack, borsayı ne zaman açacağına dair henüz tarih vermedi. Ancak internet sitesinin ismini "RadioShack DeFi" diye değiştiren firma, projeyle ilgilenenler için bir bekleme listesi oluşturdu.

DeFi nedir? 

Merkeziyetsiz (decentralized) ve finans (finance) kelimelerinden oluşan, banka gibi herhangi bir merkezin denetiminde gerçekleşmeyen finans işlemlerine DeFi adı veriliyor.

Kullanıcıların çoğu şu anda Ethereum blok zincirinde çalışan ve dapp (merkezsiz uygulama) adı verilen yazılımlar aracılığıyla DeFi borsalarıyla etkileşime giriyor.

DeFi borsalarında kripto para işlemi yapmak isteyen kullanıcıların herhangi bir başvuruda bulunması, gerçek adlarını veya e-posta adreslerini kullanmaları gerekmiyor.

 

Independent Türkçe, The Verge, ShackRadio, CNET, Coinbase.com

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU