HDP'li Kaçmaz'ın kardeşi, Tahir Güven'in öldürüldüğü saldırıya ilişkin soruşturmada tutuklandı

HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz'ın kardeşi olduğu öğrenilen A. Kaçmaz, Tahir Güven'in öldürüldüğü saldırıyla ilgili soruşturmada tutuklandı

HDP Şırnak milletvekili Hüseyin Kaçmaz. Fotoğraf: Twitter @avhuseyinkacmaz

Şırnak'ta eski AK Parti Cizre İlçe Başkanı Cihan Güven'in kardeşi Tahir Güven'in öldürüldüğü saldırıyla ilgili gözaltına alınan zanlılardan biri tutuklandı.

Gözaltında bulunan 3 zanlıdan biri olan A. Kaçmaz, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz'ın kardeşi olduğu öğrenilen A. Kaçmaz, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Şüpheli S.G. ve M.M.D'nin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Şırnak Valiliği, 9 Aralık'ta, saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmada E.K'nin tutuklandığını, A. Kaçmaz, S.G. ve M.M.D'nin gözaltına alındığını belirtmişti.

Hüseyin Kaçmaz: Neden Soylu Şırnak’tayken kardeşim alelacele ifadeye alındı

Kardeşinin tutuklanmasının ardından Twitter hesbaından bir dizi paylaşımda bulunan Hüseyin Kaçmaz, "Yarın kardeşime ve partimize kurulan kumpası basın açıklaması ile geniş bir şekilde kamuoyuyla paylaşacağım" ifadelerini kullandı.

Kaçmaz şunları kaydetti:

Yarın kardeşime ve partimize kurulan kumpası basın açıklaması ile geniş bir şekilde kamuoyuyla paylaşacağım. Ancak buradan tutuklama talep eden ve tutuklama kararı veren savcı ve hakime seslenmek istiyorum. Savcı ifade sırasında neden iki defa telefonla konuşmak için dışarı çıktı?

Hakim sorgu sonunda avukat ve kardeşim dışarıdayken saat 20:40 - 20:45 arasında dışarıdan duyulacak şekilde “evet vekilin kardeşidir. Vs. “ şeklinde ifadelerle kime dosya hakkında bilgi verdi? Neden Soylu Şırnak’tayken kardeşim alelacele ifadeye alındı. Diğer partililerimizin ise gözaltı süreleri neden  uzatıldı. Neden sadece kardeşimin ifadesi alındı! Soylu’nun “katil” dediği partili arkadaşımız hakkında güya 7 Aralık saat 13:26’da ihbarda bulunulmuş ve akabinde takibe alınmış. Ama her ne hikmetse gece 23’e kadar gözaltına alınmamış. Sebebini biz biliyoruz mecliste şov yapsınlar diye bu kumpas tezgahlandı. Bu kumpasa alet olanlar bu vebalin altında kalacaklardır! Ülkede adalet adına iğne ucu kadar bir değer bırakmadınız. Yazıklar olsun!

Tahir Güven cinayeti

Şırnak'ın Cizre ilçesinde AK Parti eski Cizre İlçe Başkanı Cihan Güven'in kardeşi ve Meman aşiretinin lideri Tahir Güven (67) uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti.

Güven’e düzenlenen silahlı saldırı olayı ile ilgili haklarında teşhis ve ihbarda bulunulan 26 kişi gözaltına alındı.

 

 

 

AA, Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU