HDP Eş Genel Başkanı Sancar: Bu iktidar istifa etmelidir

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Bu iktidar istifa etmelidir. Hemen şimdi istifa etmelidir. Erken seçim ya da derhal seçim kararı almalıdır" diye konuştu

Fotoğraf: Reuters

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Mersin'de düzenlediği 'Demokrasiye çağrı' mitinginde konuştu.

Konuşmasında iktidarın istifa etmesi gerektiğini savunan Sancar, "Hemen şimdi istifa etmelidir. Erken seçim ya da derhal seçim kararı almalıdır. Eğer kendine güveniyorsa ekonominin kitabını yazdığı iddiasında samimiyse politikalarına inanıyorsa getirsin sandığı koysun buraya bakalım halktan ne cevap olacak. Buyursunlar getirsinler sandığı halktan alsınlar cevabı" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Sahada olmadan, liste üzerinden pazarlık yapmanın bu ülkeye, halklara bir faydası yok"

Sancar, sorunların çözümü için önerilerinin bulunduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

Bizim önerilerimizi hayata geçirecek birikimimiz, sorunları çözecek irademiz var. Çünkü biz bu ülkeye barışı getirmeye kararlıyız. Demokrasiden, barıştan, adaletten, özgürlükten yana olan herkes gelsin, birbirimizi ortak mücadele alanlarında daha fazla tanıyalım. Birbirimizle orada daha fazla diyalog içerisinde olalım. Daha büyük tecrübeleri birlikte biriktirelim ve seçim tartışmalarını onun üzerine kuralım. Sahada olmadan, liste üzerinden pazarlık yapmanın bu ülkeye, halklara bir faydası yok. Önce ortak mücadele, ortak mücadele zemininde de seçim ittifaklarını mutlaka en geniş demokratik birlik çerçevesinde gerçekleştireceğiz. Buna inanın, bu konuda en küçük bir karamsarlığa kapılmayın.

 

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU