Zelenskiy: Türkiye ile ilişkilerimiz ordularımızı daha güçlü hale getiriyor

Zelenskiy, ikili ilişkilerin iki ülkenin ordularını güçlendireceğini ve ekonomilerini büyüteceğini söyledi

Fotoğraf: AA (arşiv)

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dün gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin ardından ikili ilişkilerin iki ülkenin de ordularını daha güçlü hale getirdiğini söyledi.

İki ülke arasındaki ortaklığın geliştiğini söyleyen Zelenskiy Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "Bu durum halihazırda ülkelerimizin askeri birliklerini güçlendiriyor. İmzalanması beklenen Serbest Ticaret Anlaşması (FTA) da ekonomik büyümeye katkı sağlayacak" dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından dün gece yapılan yazılı açıklamada, görüşmede Türkiye-Ukrayna ilişkilerini geliştirecek hususlar ve bölgesel meselelerin ele alındığı ifade edilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye'den İHA almıştı

Ukrayna, ülkenin doğusundaki ayrılıkçı birliklere karşı verdiği mücadelede ordusunu güçlendirmek için Türk savunma sanayi şirketi Baykar'dan İHA'lar satın almıştı.

Eylül sonunda bu İHA'lar için ortak eğitim ve bakım merkezleri kurulmasına ilişkin mutabakat zaptı imzalamış, Rusya ise bu hamleye tepki göstermişti.

Rusya'nın Ukrayna sınırına son günlerde yaptığı asker yığınağı da Batı'nın tepkisini çekmişti.

Ukrayna'nın Donbass bölgesinde Rusya'nın desteklediği ayrılıkçı gruplar hükümet güçleriyle 2014'ten beri savaşıyor. Bölgedeki çatışmalar Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesinin hemen ardından çıkmıştı. Ukrayna, çatışmalarda şu ana kadar en az 14 bin kişinin öldüğünü belirtiyor.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU