Metaverse dünyası: Barbados, dijital büyükelçilik açan ilk ülke olmaya hazırlanıyor

Karayipler ülkesinin temsilciliği Decentraland'de yer alacak

Facebook kurucusu Mark Zuckerberg tarafından geçen ay tanıtılan Metaverse, gerçek ve sanal dünyanın birleştiği bir "dijital dünya" olarak tanımlanıyor (Reuters)

Karayipler ülkesi Barbados, metaverse dünyasına adım atıyor.

Ülkenin Dışişleri ve Dış Ticaret bakanlıkları içinde oyunlar, sergiler ve birçok farklı etkinlik yaratılabilen 3 boyutlu sanal gerçeklik platformu Decentraland'le metaverse büyükelçiliği için pazar günü bir anlaşma imzaladı. Elçiliğin ocakta açılması planlanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CoinDesk'in haberine göre Barbados yönetimi, Somnium Space ve SuperWorld başta olmak üzere diğer metaverse platformlarıyla da görüşmelerin son aşamasında.

Haberde büyükelçiliğin arazi satın alma, e-vize ve kullanıcıların avatarlarını farklı dünyalar arasında ışınlanmasını sağlayacak bir geçidin inşası gibi hizmetler vereceği yazıldı.

Barbados'un Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçisi H.E. Gabriel Abed planın birkaç ay boyunca gözden geçirildiğini, Bakanlar Kurulu'nda ağustosta onaylandığını ve bunu diplomatik bir fırsat olarak gördüklerini söyledi:

Dijital büyükelçilik, Barbados'un halihazırda 18 ülkede sahip olduğu diplomatik misyonunu 190'dan fazla ülkeye ulaştırmasının bir yolu. Bu, teknoloji diplomasisini kullanarak bir kapı açmamızı ve kültür diplomasisine (sanat, müzik ve kültür ticareti) ulaşmamızı sağlıyor.

Barbados yönetimi konuyla ilgili hukuk müşaviri de tuttu. CoinDesk'e konuşan uzmanlar, büyükelçiliğin uluslararası hukuka ve Viyana Sözleşmesi'ne (192 devletin taraf olduğu, diplomasi hukuku alanında temel belgelerden biri) uygun olduğunu söyledi.

 

Independent Türkçe, CoinDesk, Uzmancoin

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU