55 kişi "meydandaki canavarı" anlattı: Marilyn Manson'ın "kötü kızlar odası", seks kasetleri ve daha niceleri...

Manson'la iş yapan ya da onu yakından tanıyan onlarca kişi müzisyenin sayısız kez farklı kişilere istismarda bulunduğunu belirtiyor

Hakkındaki iddialar nedeniyle plak şirketi ve ajansı, Marilyn Manson'la ilişiğini kesmişti (AFP)

ABD'li ünlü popüler kültür yayını Rolling Stone, hakkında birçok cinsel istismar ve saldırı davası bulunan Amerikalı şarkıcı Marilyn Manson'la ilgili "Marilyn Manson: The Monster Hiding in Plain Sight" (Marilyn Manson: Görünürde Gizlenen Canavar) adlı devasa bir dosya hazırladı. Gerçek ismi Brian Warner olan müzisyenle çalışmış veya birlikte olmuş 55 kişiyle görüşen Rolling Stone basına yansıyan istismar iddialarını ve yenilerini kapsamlı biçimde yazdı. 

Derginin konuştuğu isimlerin söyledikleri daha önce gündeme gelen iddiaları doğrular nitelikte. Bunlar arasında Manson'ın evinde bulunan "tecavüz odası" iddiası da yer alıyor. 

"Kadınları kilitlediği odaya 'kötü kızlar odası' diyordu"

İfadelere göre Marilyn Manson birlikte olduğu kadınları Batı Hollywood'daki evinde küçük ve ses geçirmez bir odaya kilitliyordu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Manson'a yakın birçok kişi bahsi geçen odayı "kadınlara psikolojik işkence yapmak için kullanılan tek kişilik hücre" diye niteliyor. 

Müzisyenin bu odaya "kötü kızlar odası" adını verdiği ve kendisini "kızdıran" partnerlerine çeşitli biçimlerde istismar uyguladığı belirtiliyor.

Manson'ın kendisini cinsel tacizle suçlayan eski asistanı Ashley Walters, müzisyenin başkalarına odayı anlatmaktan hoşlandığını söylüyor ve "Her zaman şakacı ve bununla övünen bir tonu" vardı ifadelerini kullanıyor. 

Söz konusu oda daha önce de birkaç kez gündeme gelmişti. Manson'ın 2011'de V dergisine verdiği röportajda "kötü kızlar odası"nın "kilitlenebilir, ses geçirmez eski bir duş veya buhar odası" olduğundan bahsediliyor. 

Şarkıcı Phoebe Bridgers, şubatta attığı tweette gençken Manson'ın evine gittiğinde evindeki odalardan birine "tecavüz odası" dediğini ve o sırada bunun korkunç bir şaka olduğunu düşündüğünü söylemişti. Müzisyenin bir diğer eski asistanı Ryan Brown da odanın var olduğunu söyledi ancak herhangi bir kadının odaya kilitlendiğini görmediğini ekledi. 

"Kavga etmek ona daha çok zevk veriyordu"

Manson'ı tacizle suçlayan onlarca kadından biri olan Ashley Morgan Smithline da Mayıs 2021'de verdiği röportajda müzisyeni kızdırdığında kendisini bu odaya kilitlediğini söylemişti. Smithline, Rolling Stone'a Manson'ın kendisini pek çok kez bu odaya girmeye zorladığını ifade etti. Smithline şu ifadeleri kullanıyor:

Önce kavga edersiniz ve o mücadeleden zevk alır. Onunla savaşmamayı öğrendim çünkü bu ona istediğini veriyordu.

Manson'ın evini ziyaret edenlerden bir diğeriyse dairenin her yerinin kan, gamalı haç ve porno dergilerinden kesilmiş fotoğraflarla dekore edildiğini ve "her yerde vajina" olduğunu söylüyor.

"Evi siyah bir buzdolabıydı"

Manson'ın evindeki mobilyaların, süslemelerin siyah olduğu ve güneş ışığının girmesini engellemek için de siyah perdeler kullandığı, evinse hep soğuk olduğu belirtiliyor. Müzisyenin ismini vermeyen eski sevgililerinden bir diğeri de daireyi "siyah buzdolabı" diye niteledi. 

Müzisyenle daha önce arkadaşlık kuran Russell Vaughn da Manson'ın cinsel birlikteliklerini kayda aldığını ve bunları başkalarına izlettiğini ifade ediyor.

Manson'la daha sonra müzik yapan basçı Jeordie White arkadaşlık kurdukları dönemde bir alışveriş merkezinde çalışan bir kadını telefonla işlettiklerini, tehdit ettiklerini ve onu izlediklerini söylediklerini ekledi.

Marilyn Manson'a yakın isimler müzisyenin çok uzun süredir farklı kişilere çeşitli biçimlerde istismarda bulunduğunu doğruluyor.

Ünlü aktrisler Evan Rachel Wood ve Esme Bianco'nun Manson'ın kendilerine yıllarca cinsel ve psikolojik istismarda bulunduğunu söylemesinin ardından şarkıcı hakkında birçok iddia basına yansıdı.

Manson hakkındaki tüm iddiaları reddediyor.

 

Independent Türkçe, Rolling Stone, Insider, V

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU