Kraliyet şefi saraydaki zorlu çalışma ortamını anlattı: "Her şey X-ray'den geçiyor"

Şef, üst düzey isimlerin yer aldığı yemeklerde güvenliğin artırıldığını söyledi

Kraliçe Elizabeth'in sağlığı hakkındaki endişeler nedeniyle yakın zamanda yeme-içme alışkanlıklarının bir miktar değiştirileceği basına yansımıştı (Reuters)

Kraliyet şefi Graham Tinsley, Kraliçe Elizabeth için yemek yapmanın zorluklarını anlattı.

Kraliçe için birçok kez mutfağa giren Tinsley, üst düzey devlet görevlilerinin yer aldığı yemeklerde II. Elizabeth'e hazırlanan tabakların X-ray cihazından geçirildiğini açıkladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hello! dergisine bu hafta röportaj veren Galli şef, Kraliçe'nin üst düzey isimlerle yediği yemeklerde güvenliğin çok sıkılaştırıldığını belirtti. 

Tinsley şu ifadeleri kullandı:

Sadece Kraliyet ailesi için yemek yaptığımızda güvenliğin her zaman farkında olmuyorduk. Yalnız bu devlet başkanları geldiğinde değişiyor ve güvenlik gerçekten çok sıkılaşıyordu. Eğer devlet başkanları için bir ziyafet hazırlıyorsak tüm mutfak ekibinin polislerin bulunduğu merkezde buluşması ve kaleye motosikletle gitmesi gerekiyordu.

Şef ayrıca şu ifadeleri ekledi:

Daha yüksek kalibreli ziyafetler için tüm yiyecekleri, kapları, bıçakları ve mutfak ekipmanlarını X-ray cihazından geçirmemiz gerekiyordu… Güvenlik nedeniyle bazı yemeklerin kod adı bile oluyordu!

Yakın zamanda 1990'larda Kraliyet için çalışan şef Darren McGrady de YouTube kanalında paylaştığı videoda Kraliçe'yi Prenses Diana'nın en sevdiği tatlıyı seçmesi için kandırmaya çalıştığını şöyle anlatmıştı:

Menüde her zaman iki puding önerirdim. Biri Diana'nın favorisiydi, diğerini de Kraliçe sevmiyordu. Bu yüzden Kraliçe'nin ekmek ve tereyağlı kremalı sufleyi seçeceğini biliyordum.

Kraliçe sade yemekleri tercih etmesiyle biliyor ve sabahları bir kase kahvaltılık gevrek yemeden önce bir fincan bergamotlu çay içmeyi seviyor. 

 

Independent Türkçe, Hello!, The New York Post

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU