Benetton rapçi Ghali'yle birlikte "uniseks başörtüsü" çıkardı

Rapçi "Başörtüsü çok istediğim eşsiz bir kıyafet" dedi

Başörtüsü takan Ghali (Instagram/Ghali)

United Colors of Benetton, İtalyan rapçi Ghali ortaklığında piyasaya "uniseks başörtüsü" sürdü.

Benetton'ın internet sitesine göre "Uniseks başörtüsü esnek kumaştan yapıldı".

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamada "Sol taraftaki üst üste binmiş küçük baskı Benetton logosunu Ghali'nin G'siyle birleştiriyor. Bu aksesuar, Ghali tarafından tasarlanan 'United Colors of Ghali' adlı küçük giyim koleksiyonuna ait" ifadelerine yer verildi.

Başörtüsü bazı Müslüman kadınların yakın akrabaları dışında tüm erkeklerin yanında giydiği, başı ve göğsü örten bir peçe veya örtüdür.

İslami giyim parçası kırmızı, sarı, siyah, beyaz, yeşil renklerde ve monogram baskıyla satışa çıktı.

Tam adı Ghali Amdouni olan Ghali daha önce de farklı tasarım ve renklerde başörtüsü taktığı çok sayıda fotoğraf paylaşmıştı.

Rapçi, Daily Mail'e "Başörtüsü çok istediğim eşsiz bir giysi" dedi.

Şirketin koleksiyona başörtüsü dahil etmeye itirazı olmadı.

"Çocukken okulda zorbalığa uğradım, beni temsil edecek kimse yoktu, şimdiyse bunlar normal" ifadelerini kullanan rapçi, "Araplara veya Tunus'a özgü her şeyin olumsuz bir şeyle ilişkilendirildiğini duymaktan bıktım" diye ekledi.
 

Ben küçükken annem Arap arkadaşlarımla dışarı çıkmamdan korkardı, İtalyan arkadaşlarım olmasını tercih ederdi. Bu çeşitlilik beni benzersiz kılan bir artı değer ve şimdi bunu söylemenin önemli olduğunu düşünüyorum.

2016'da İran'daki erkekler ülke genelinde halk arasında başlarını örtmeye zorlanan kadınlarla dayanışma göstermek için başörtüsü taktıkları bir hareket başlatmıştı.
 


1979 İslam Devrimi'nden bu yana İran'da başörtüsü zorunluluğu "ahlak polisi" adlı kuvvet tarafından sıkı bir şekilde uygulanıyor. Başörtüsü takmayan veya saçlarının bir kısmını gösterecek şekilde "kötü başörtüsü" taktığı düşünülen kadınlar para cezasından hapis cezasına kadar değişen cezalarla karşı karşıya kalıyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/fashion

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU