Merkür retrosu, kimi insanların hayatını şekillendiriyor… Boşanma davası için avukatına "bu dönemde açma" diyenler var

Avukat Nevin Yıldırım Kara, müvekkilinin Merkür retrosu nedeniyle dava açma tarihi için karar veremediğini söyledi. Astrolog Dinçer Güner, retronun yanlış anlaşıldığını belirtti. Meslektaşı Uygur Gür ise dava açılmaması gerektiğini savundu

Kimi kişilerin, boşanma davası açma gibi kararlarında meraklısı oldukları astrolojiye de dikkat ettikleri öne sürülüyor / Görsel: Twitter

İnternet kullanımının ve beraberinde sosyal medyanın yaygınlaşması astrolojiye olan ilgiyi artırdı.

Eskiden birkaç büyük gazetenin ekinde küçük bir köşeleri olan ve sayıları birkaçı geçmeyen astrologlar, teknoloji ve iletişim imkanlarının artmasıyla gerek kendilerine ait sitelerden gerekse YouTube kanallarından daha geniş kitlelere ulaşmaya başladı.

Bu da beraberinde astrolojiye meraklı ve takip eden insan sayısını da yükseltti.

Astrologların açıklamalarını, kimi insanlar neredeyse bir öğretmen, akraba veya dost tavsiyesi gibi dinlenir oldu.

Bugünlerde astrologların yorumları yine gündemde. Adına Merkür retrosu denilen astrolojik dönem, 27 Eylül 2021 Pazartesi günü başladı ve 19 Ekim'e kadar sürecek.

Merkür "retrosu" ya da "gerilemesi" denilen olay, Güneş sisteminin en küçük gezegeni Merkür'ün dönüş hızının yavaşlamasına deniliyor.

Astrologlar, bu süreçte takipçilerine yeni bir işe veya ilişkiye başlamama, bir sözleşmeye imza atmama gibi tavsiyeler verirken, elektronik eşyalarda sorun yaşanabileceği ve eski aşklardan dönüş olabileceği ancak ciddiye alınmaması gibi uyarılarda bulunuyor.

Gerekçe ise Merkür retrosunda başlanan işlerde aksaklık yaşanacağı, sonuç alınamayacağı iddiası.

Kiminin sadece göz atıp geçtiği bu uyarıları gayet ciddiye alıp, önemli adımlarında uygulayan insanlar var.

Hatta kimi zaman evlenme ve boşanma gibi kararları alma arifesinde olanlar dahi bu uyarılara göre adım atacağı tarihlerini belirlemeye çalışıyor.

Avukat, boşanma davasını açtırmak için retronun bitmesini bekleyen müvekkilinden dertlendi

Bu konudaki bir örnek 27 Eylül 2021 Pazartesi günü, İstanbul Barosu avukatlarından Nevin Yıldırım Kara'nın attığı tweette de görüldü.

Kara, mesajında "Astroloji ilgisi olan müvekkilim bu Merkür retroları yüzünden boşanma davasını açmak için uygun zamana karar veremiyor. Merkür beni iyice darladın canım ya, iki dakika sabit dur" diye sitem etti.

 

"Müvekkilimin davasını açmak için astrolojik açıdan zamanın uygun olmasını bekliyoruz"

Paylaşımının ardından konu hakkında bilgi almak için Kara ile görüştük.

Kara, müvekkilinin dava açma aşamasında olması nedeniyle kimliği hakkında bilgi vermedi fakat konuya dair sorularımızı yanıtladı.

Kara, avukatların meslekleri gereği çok çeşitli düşüncelere, inançlara sahip müvekkilleri olduğunu ifade ederek, "Benim de astrolojik tahminlere göre hareket etmek isteyen müvekkilim var. Müvekkilimin kendisi de aynı zamanda astroloji eğitimi aldığından zaten bu konuda bilgi sahibi olduğundan bu açacağımız davaya da yansıyor" dedi.

Boşanma davası açmak için görüşmeler yaptıkları, karar verdikleri ve dilekçesini hazırladıkları bir müvekkilinin, davasını açmak için astrolojik açıdan zamanın uygun olmasını beklediklerini anlatan Kara, "Çünkü sürekli bir şeyler oluyor ve diyor ki 'Nevin Hanım bugün de açmayalım bugün açarsak davamız havada kalır.' Ben astroloji ilgisi olmayan birisiyim. Bu sebeple astrolojik açıdan uygun günü beklemek benim için çok sıkıcı ama bu konuda müvekkilinizin tercihine saygı duymaktan başka çareniz kalmıyor. Umut ediyorum bugün, yarın astrolojik açıdan uygun zamana denk gelirsek davayı açacağım. Telkine gelince, 'Bak askıda kalan, havada kalan dava yok. Her dava sonuca ulaşıyor, korkma açalım davamızı, delillerimiz sağlam, merak etme' diyorum ama kabul etmiyor. İşin kötüsü bir süre sonra siz de etkileniyorsunuz 'acaba haklı mı?' diye düşünmeden de edemiyorsunuz" diye konuştu.

nevinhanım.jpg
Avukat Nevin Yıldırım Kara / Fotoğraf @nevayildirim1

 

"Dava açmadan önce astroloğuna danışan bir avukat arkadaşım var"

"Astrolojiden faydalanan hukukçular da oluyor mu?" sorusuna Kara şu cevabı verdi:

Bu konuda etraflıca bilgi sahibi değilim. Ancak astroloğu olduğunu bildiğim avukat arkadaşım var. Dava açmadan önce veya yeni bir dava almadan önce astroloğuna danıştığını ve astroloğunun önerisini dikkate alarak, hareket ettiğini anlatmıştı.  Doğru çıkıyor mu diye sorduğumda ise 'Bilmem belki inandığım için de olabilir ama bence doğru çıkıyor' demişti.

dinçergüner1.jpg
Dinçer Güner / Fotoğraf: biliyo.org

 

"Dava açmak için uygun zaman hangisidir' diye soranlar oluyor"

Peki astrologlar bu duruma ne diyor?

Kendilerine de başta boşanmalar olmak üzere "Davamı ne zaman açmalıyım? gibi sorular geliyor mu?

Bu soruları astrologlar Dinçer Güner ve Uygur Gür'e sorduk.

Dinçer Güner, "Soranlar oluyor tabii ki" diye sözüne başladı ama devamında şu hatırlatmayı yaptı:

Merkür retrosu, hayatın durması hiçbir iş yapmayacağız anlamına gelmiyor. Merkür retrosu, sadece dikkat demek, dikkatli adım atmak, dikkatli konuşmak demek. Bir dilekçe vereceksek doğru yazmak, doğru birime vermek demek.  Ama insanlar zaman zaman bunu yanlış yorumlayabiliyor. Yoksa Merkür retrosu hayatın durması demek değil.

"Retro nedeniyle 'dava açmıyorum' diyen birine rastlamadım"

"Merkür retrosu nedeniyle dava açmıyorum" diyen birine rastlamadığını aktaran Güner, görüşünü sorduklarında sadece "Dikkatli hazırlanın, dilekçenizi iyi okuyun ve avukatınızla bir daha istişare edin" gibi tavsiyeler verdiğini söyledi.

"Avukatlar mesleki değil kişisel konuları için danışıyor"

Güner, ayrıca avukat müşterisi olmakla birlikte bu kişilerin sadece kişisel hayatlarına dair sorular sorduklarını ancak "Davayı ne zaman açayım?" gibi mesleklerine dair sorular sormadıklarını da ekledi.

uygurgür.jpg
Uygur Gür / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

"Çok yakın zamanda bir müşterimle dava açma tarihini beraber belirledik"

Astrolog Uygur Gür ise müşterilerinden dava açmak için "en doğru ne zaman" tarzı sorular aldığını kaydederek, şunları söyledi:

Çok yakın zamanda oldu. Bir müşterimle beraber dava açma tarihini belirledik. Tam da Merkür retrosundan önce hanımefendiyi uyardım ve tarihi belirledik, retro öncesinde açtı. Çünkü Merkür retrosu, bu kişinin gizli düşmanlıkları da anlatan 12. evinde olacaktı. Bu da demek oluyor ki zaten karşı taraftan davayı açtıktan sonra saldırılar bekliyoruz. Özellikle Merkür retrosunda dava açılmaz. O süreç çok uzar. Yanlış bilgiler gider, gelebilir. Uzlaşılamaz. Sonuç olarak kesinlikle Merkür retrosunda dava açılmaz.

Günümüzde insanların yeni bir adım atarken astrolojik göstergelere dikkat ettiğini belirten Gür, "Ben de dikkat ediyorum. Ettiğim için de iyi sonuç alıyorum" iddiasında bulundu.

"Avukatlardan da danışanlar var"

Uygur Gür, "Size mesleklerine dair danışan avukatlar oluyor mu?" soruya da astrolojiyi seven çok avukat olduğunu ve kendisinin de avukat danışmanları olduğunu kaydederek, "Onlar da davalarının iyi gitmesini istiyor" diyerek tamamladı. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU